Sada čekamo Dalića: Ronald Koeman već je objavio širi popis za Final Four Lige nacije

Klupska nogometna sezona polako završava, velikog natjecanja ovog ljeta nema, no ipak se bliži Final Four Lige nacija koja će se igrati u Rotterdamu i Enschedeu. Podsjećamo, Hrvatska se plasirala na završni turnir, a polufinale će se odigrati s domaćinom Nizozemskom 14. lipnja.

Iako do utakmice ima još mjesec dana, izbornik Oranja Ronald Koeman već je objavio popis igrača na kojem se računala nalaze u pohodu na trofej. Radi se o širem spisku koji će do kraja morati još ponešto skrati, no osovina Koemanove reprezentacije jasno je vidljiva.

Bivši Barcelona trener pozvao je čak četvoricu vratara, a to su Jasper Cillessen (NEC), Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Freiburg) i Bart Verbruggen (Anderlecht). U zadnjoj liniji izlistani su Daley Blind (Bayern), Stefan de Vrij (Između), Virgil van Dyke (Liverpool), Denzel Dumfries (Između), Matthew de Ligt (Bayern), Nathan Ake (Manchester City), Jurrien Timber (Ajax), Kenny Tete (Fulham), Tyrell Malacia (Manchester United), Lotharel Geertruida (Feyenoord) i Sven Botman (Newcastle United).

Vežnjaci na koje Koeman računaju Georginio Wijnaldum (Roma), Frankie Young (Barcelona), Steven Berghouse (Ajax), David Klaassen (Ajax), Martin de Tamo (Atalanta), Teun Koopmeiners (Atalanta), Mats Wieffer (Feyenoord), Tijjani Reinders (THE), i Joey Veerman (PSV), a tu su i ofenzivci Memphis Depay (Atletico Madrid), Steven Bergwijn (Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Manchester United), Cody Gakpo (Liverpool), Samo Noa (Club Brugge), Xavi Simons (PSV) the Brian Brobbey (Ajax).

Svi najjači aduti su prisutni, a Koeman je uvrstio i neke senatore koji baš i nisu u formi ili ne igraju. Cillessen je i dalje u kadru bez obzira na to što je prezentirao nekoliko gafova u posljednjim nastupima u Eredivisie, Daley Blind pozvan je iako uopće ne igra u Bayernu, a izostao je Jeremie Frimpong koji pruža sjajne partije u Leverkusenu. Najveće iznenađenje na Koemanovoj listi svakako je Tijjani ReindersAlkmaarov veznjak koji dosad nije nastupao za seniorsku reprezentaciju.

𝗧𝗘𝗔𝗠 𝗡𝗘𝗪𝗦! 🚨🇳🇱

🦁 Evo našeg 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐬𝐪𝐮𝐚𝐝 za finale UEFA Lige nacija!#NothingLikeOranje #Liga nacija pic.twitter.com/8ArKvxrdjZ

— OnsOranje (@OnsOranje) 15. svibnja 2023

Inače, Nizozemci su kvalifikacije za Euro otvorili teškim porazom od Francuske (4-0), a onda pobijedili slabašni Gibraltar (3-0).

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr