Inter je, prvi put nakon 13 godina, u finalu Lige prvaka

Tresla se brda, rodio se miš. Kao što se dalo naslutiti nakon prvog susreta polufinala, Milano nije uspio preokrenuti dvoboj gradskih rivala: Između je finalist Lige prvaka.

Nakon 2-0 u prvom, večeras je Inter slavio iu drugom susretu na San Siru. Ovoga puta je završio 1-0, zahvaljujući golu Lautara Martineza u 74. Inter, dakle, s uvjerljivih, zasluženih ukupnih 3-0 ide u svoje prvo finale Lige prvaka nakon 13 godina.

Počelo je obećavajuće, s obzirom da smo u prvih 15 minuta imali priliku vidjeti nekoliko solidnih prilika s obje strane. Prvi je zaprijetio Theo Hernandez, ali najbolja Milanova šansa dogodila se u 11. minuti, kada je Brahim Diaz, sam u srcu šesnaesterca, slabo šutirao i pogodio Andrea Onanu. Samo par minuta kasnije, Inter je uzvratio.

Inter je do sada pobijedio Milan ČETIRI puta u 2023.:

◉ Milan 0-3 Inter (Superkup)
◉ Inter 1-0 Milan (Serie A)
◉ Milan 0-2 Inter (UCL)
◉ Inter 1-0 Inter (UCL)

Milan je…#UCL pic.twitter.com/jj7rycJoFR

— Squawka (@Squawka) 16. svibnja 2023

Denzel Dumfries ja Nikola Barella složili su frku, ali Mike Maignan dobro brani. Visoki tempo je nakon toga pao sve do 38., a onda opet po šansa sa svake strane; Rafael Leão pucao je tik uz daljnju vratnicu s lijevog boka, kao druge strane je opet Maignan spasio Milana, nakon opasnog slobodnjaka Hakana Calhanoglua.

U prvom poluvremenu Milan je dominirao posjedom, dok je Inter bio puno direktniji, kao iu prvoj utakmici, ali su i jedni i drugi bili opasni. Za razliku od toga, u nastavku smo gledali uspavanku. Inter je usporio, povukao liniju i nije srljao, a Milan se strašno mučio s kreacijom. Praktički ništa nismo vidjeli do Lautarovog gola u 74.

Sjajan posao pritom odradio je Romalu Lukaku, koji je u 66. ušao umjesto Edina Džeke; proigrao je Lautara koji je imao puno prostora u kaznenom prostoru i pogodio iskosa u blizini Maignanova kuta. Čiča miča, gotova priča. Milan, koji je, izgleda, imao snage i vještine samo za jedno kvalitetno poluvrijeme, do kraja nije uspio ni pošteno zaprijetiti.

Inter je u finalu, a tamo čeka boljeg iz sutrašnje utakmice Real Madrid ja Manchester Cityja. Tko god pobijedi na Etihadu bit će veliki favorit u Istanbulu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr