Wunderkind: Malick Thiaw je najmlađi njemački starter u polufinalu LP-a u posljednjih 10 godina

Simon Kjær je zbog ozljeda i nekonzistentnih igara u posljednje vrijeme ispao iz Milanove početnoj postavi, njegovu poziciju u obrani sve više zauzima mladi njemački as Malick Thiaw. Tako je i večeras u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka u kojoj Rossoneri “gostuju” kod Cijeli ljubav zaostatak od 2-0.

Nakon prvih 45 minuta ovog dvoboja nije bilo pogodaka (0-0), pa Milanovi navijači mogu biti zadovoljni barem time što se prednost Interova nije još i povećala. Zasluge za to ponajviše idu sjajnom vrataru Mikeu Maignanu, ali svoj obol dao i je Thiaw. Opravdao je povjerenje koje mu je dao trener Stjepan Piolikoji ga je u igru ​​postavio od prve minute.

Thiaw je tako postao najmlađi njemački starter u polufinalnoj utakmici prvaka Lige u posljednjih 10 godina. Do sada je imao taj status Mario idolon je dva mjeseca prije 21. rođendana tada nastupao za Borussia Dortmund, dok će Thiaw u kolovozu navršiti 22 godine. Potonji još nije nastupio za seniorsku reprezentaciju, ali sigurno je i to samo pitanje trenutka.

21 – Malick Thiaw (21 godina, 281 dan) je najmlađi njemački igrač koji je počeo u polufinalu Lige prvak od Maria Götzea 2013. za Borussiju Dortmund protiv Real Madrida (20 godina, 331 dan u uzvratnoj utakmici). Ciao. #InterMilan #UCL pic.twitter.com/osOTOopq1T

— OptaFranz (@OptaFranz) 16. svibnja 2023

Inače, Thiaw je u prvom poluvremenu pružio solidnu partiju, ograničio je Interove prilike za gol na minimum, pa je izbjegao prošli debakl, s dva gola u uvodnih 11 minuta. Mladi Nijemac senegalsko-finskih korijena je u tri navrata otklonio opasnost ispred svog gola, imao pet uspješnih dugih dodavanja te po jedan osvojen zračni duel i presječeno dodavanje.

Ako se tako nastavi iu drugom poluvremenu, Milanovi navijači ne moraju brinuti za obrambeni dio igre, ofenzivni svakako moraju poboljšati. Naime, Rossoneri su u prvih 45 minuta uputili samo jedan udarac u okvir gola…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr