Specijal Sombor: Jokićevih 34/21/14 nadmašio Davisovih 40 za vodstvo Nuggetsa

U svakoj od prethodne dvije serije Los Angeles Lakersi uspjeli su odmah u prvoj utakmici na gostujućem terenu uzeti pobjedu i tako udariti ritam dvoboja. Ne, u finalu Zapada Denver Nuggetsi nisu dopustili takvo što.

Ili, da budemo precizniji, Nikola Jokić nije dopustio takvo što.

Srpski centar ponudio je novu monstruoznu igru. Bio je to zapravo središnji dvoboj u kojem su Jokić i Anthony Davis, ali ovaj momak iz Sombora je povijesno dobar. Jokić je u pobjedi 132-126 upisao 34 poena, 21 skok i čak 14 asistencija.

Nikola Jokić prvi je igrač u povijesti NBA lige s više utakmica u doigravanju 30/20/10. pic.twitter.com/FOUVKKmath

— StatMuse (@statmuse) 17. svibnja 2023

Time je Jokić postao prvi NBA košarkaš koji je u barem dvije utakmice playoffa imao partiju 30/20/10. U usporedbi, i Wilt Chamberlain ja Kareem Abdul-Jabbar kao najveći centri ikad imaju samo po jednu i to su jedina trojica igrača u NBA doigravanju s takvom statistikom u jednoj utakmici.

Šesti je ovo triple-double za Jokića u ovoj postsezoni, ali i uz to je trebalo malo muke i drame na kraju. Lakersi su krenuli slabije, pa je Denver vodio s 21 košem razlike, no u drugom poluvremenu dolazi do povratka i gosti u četvrtoj četvrtini dva puta stižu na tri poena.

Posljednji put to se dogodilo 129-126 i minuti i 12 do kraja, ali nisu Lakersi iskoristili iduće napade pa je Jokić stavio dva bacanja, Jamal Murray ukrao loptu pa Jokić opet zabio bacanje i priči je bio kraj.

Fantastični je centar u igri proveo 42 i pol minute, a iz igre je gađao sjajnih 12/17. Šest skokova uhvatio je u napadu, a imao je i dvije blokade. Murray je bio od velike pomoći s 31 ubačajem, a 21 je protiv svoje bivše ekipe s kojom je osvojio i naslov ubacio Kentavious Caldwell-Papa.

JOKIĆ NA ZVIRNICI 🚨

31 PTS, 19 REB, 12 AST 🔥

Kraj 3. kvartala na ESPN-u pic.twitter.com/f62Fa0fOiE

— NBA (@NBA) 17. svibnja 2023

Davis je s Lakersima u velikom dvoboju zabio čak 40 poena uz 10 skokova, a LeBron James dodao je 26 uz 12 skokova i devet asistencija. Austin Reaves zabio je 23 poena uz pet trica i osam dodavanja.

Iza nas je tek prva utakmica, a već smo vidjeli velike utakmice, gotovo fantastičan preokret i dramu na kraju. Ako se po jutru dan poznaje čeka nas serija o kojoj će se dugo pričati…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr