Blažena 'šljaka': Borna Ćorić izborio drugo uzastopno četvrtfinale Mastersa u Rimu

Iako mediji žutog tiskaju pišu o dosta svježem prekidu ljubavne veze za Bornu Ćorića, očito je da to na terenu i ne utječe previše na izvedbu trenutno najboljeg hrvatskog tenisača. Proigrao je Ćorić dolaskom zemljane sezone i na ‘šljaci’ upisuje već drugo četvrtfinale Masters turnira u nizu.

U Madridu je Ćorić dogurao i do polufinala gdje ga je zaustavio drugi reket svijeta Carlos Alcaraz, a očekivalo se da će preko Španjolca Borne morati iu osmini finala Rima. No, dogodio se nenadani poklon u vidu Mađara Fábiána Marozsána.

135. igrač svijeta šokirao je taj isti svijet dolaskom iz kvalifikacija i deklasiranjem Alcaraze u trećem kolu, ali još jedno iznenađenje u sebi nije imao, pa je Ćorić opravdao status favorita. Ali ne bez komplikacija.

Marozsán je i ovdje krenuo suvereno, odmah je napravio pauza i otvorio prvi set s 3-0, a tu je prednost i zadržao te je bez većih problema poveo sa 6-3. Na rubu poraza Ćorić je bio kad je pri 2-2 u drugom setu Mađar napravio 15-40 za dvije dvije pauza šanse, ali izvukao se Hrvat.

Preokrenuo je taj gem i tek u 10. gemu drugog seta, nakon 18 odigranih gemova, došao do prvog pauza šanse i odmah ju je iskoristio za 6-4 i 1-1. I u trećem su setu servisi vrlo stabilni, a Ćorić je zapravo bio nevjerojatno ubojit.

Do druge prilike za oduzimanje servisa u cijelom meču stigao je do prednosti od 3-2 i odmah ugrabio tu priliku. Poveo je 4-2, potom spasio 30-40 i priveo meč kraju za preokret, 6-3 i plasman u četvrtfinale.

Ćorić je bio nemilosrdan u ključnim trenucima sa stopostotnim iskorištenjem pauza prilika, a 5/6 spašenih istih takvih lopti na svom servisu. Pokazao je kvalitetu i mentalnu čvrstoću te za nagradu opet ima četvrtfinale.

A tamo po prvi put u Madridu neće po nositeljstvu imati status favorita jer ga čeka peti svjetski reket, Grk Stefanos Tsitsipas. Zapravo nevjerojatan i strelovit uspon forme pokazuje Ćorić ako znamo da je do dolaska u prvo kolo Madrida imao nanizanih pet poraza…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr