Torbica za kvačilo: Bernardo Silva zabio je zadnjih devet golova u Ligi prvaka u nokaut fazi

S velikim nestrpljenjem čekala se večerašnja utakmica polufinala uzvratne utakmice Lige prvaka između Manchester Cityja ja Stvaran Madrida, mnogi su mu odavno pridijelili epitet ‘finale prije finala’. Nakon uvodnih 45 minuta ta su očekivanja u potpunosti ostvarena, a domaći bi sigurno rekli da su nadmašena. City je na pauzi na Etihadu otišao s 2-0 is ukupnih 3-1 vrlo je blizu ulaska u novo finale.

Za to je vodstvo najzaslužniji Bernardo Silva, dvostruki strijelac u prvom dijelu. Mrežu gostiju iz Madrida načeo je u 23. minuti, nakon što mu je loptu sjajno podvalio Kevin De Bruyne, iza leđa čitave Realove obrane. S 10-ak metara je Portugalac silovito tukao, tu čak više niti gotovo pa nesavladivi Thibauta Courtoisa nije mogao ništa.

Tada je konačno slomljen otpor gostujućeg sastava, prije nego što je lopta često bila ispred njihovih vrata, pa je samo pitanje trenutka kada će lopta završiti u Belgijevoj mreži. Ponovilo se to iu 37. minuti, prvo je pucao Ilkay Gundogan, ali su taj pokušaj blokirali Realovi braniči. Na njihovu žalost, lopta je doletjela točno na Silvinu glavu, koji ju je s nekih sedam-osam metara proslavio u golu, za 2-0 u Manchesteru.

Pokazao je Portugalac kao pravi čovjek za odlučujuće utakmice, jer je njegovih devet posljednjih pogodaka u Ligi prvaka palo u nokaut fazi. Taj je niz započeo još prije četiri godine, u osmini finala protiv Schalkee, a onda je iu idućim sezonama samo nastavio svoju seriju u utakmicama na ispadanje.

BERNARDO IMA PROTEZIĆ. ✌️ https://t.co/1EZZ6wsNOd

— Squawka uživo (@Squawka_Live) 17. svibnja 2023

No, kao i uvijek u dvobojima Lige prvaka u kojima igra Real Madrid, ništa još nije gotovo, barem dok sudac ne označi kraj…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr