Rennes je već u prvom dijelu natrpao Ajaccio, a Majer je upisao prve asistencije od veljače

S obzirom na to da je Ajaccio već odavno matematički osigurao ispadanje u Ligue 2, mnogima iz gornjeg doma taj mali klub u završnici sezone služi za popravljanje gol-razlika. Nakon što je PSG popravio formu s 5-0, priliku nije propustio ni Rennes.

Klub za koji je Lovro Majer treći put zaredom odigrao cijeli susret u prošlom je kolu deklasirao Troyes s 4:0, a turneju je nastavio protiv Fenera s novim ‘petardom’ u mreži Ajaccia. Mayer je bio veliki obožavatelj pobjede.

Hrvatski veznjak igra dosta slabiju sezonu od jedne premijerne mu u Francuskoj pa je do danas u 39 nastupa u svim natjecanjima dao tek dva gola uz četiri asistencije i često je ulazio s klupe u ligu, ali danas je zato dao oduška.

Upisao je Majer dvije asistencije i to su mu prva sudjelovanja u pogocima još od sredine veljače, a time je došao i do pet dodavanja za pogodak u Ligue 1 ove sezone. Za usporedbu, prošle je u 29 ligaških susreta bilo šest golova i osam asistencija.

Ipak, nadamo se da ova predstava usprotivo jako slabom suparniku znači i Lovrino buđenje uoči Final Foura Lige nacije na kojoj bi se Majer svakako trebao naći na popisu izbornika Zlatka Dalića.

Prvu asistenciju Majer je upisao u 14. minuti. Sjajno se snašao nakon odbijenog ubačaja is desne strane vratio loptu u peterac gdje je siguran Baptiste Santamaria. 17 minuta kasnije Amine Gouiri glavom je povisio na 2-0.

Oko toga trebala bi li se Majeru pisati druga asistencija bit će dosta rasprave jer je hrvatski reprezentativac u centru samo dodao Jeremyju Dokuu koji je potom napravio sjajan slalom i završio sam, ali zasad Majeru svugdje stoji asistencija pa ćemo to tako tretirati.

Katastrofa za Ajaccio postala je još veća u 40. minuti kad je Gouiri zabio svoj drugi i ukupno četvrti gol. Na poluvremenu je tako sve gotovo, a posao je Gouiri završio kompletiranjem has-tricka u 71. minuti.

Od 63. Ajaccio je također imao igrača manje jer je zaradio izravni crveni karton Michael Alphonse.

Rennes je s ova tri boda ostao u igri za europske pozicije jer leži na šestom mjestu sa 62 boda. U sljedećem kolu imat će ključan dvoboj za Europu jer u goste mu dolazi Monako koji je trenutno četvrti s tri boda više.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr