Teenage Kicks: Evan Ferguson je s dva komada potopio nesretni Southampton

Brighton & Howe Albion pobijedio je Southampton, momčad koja putuje za Championship, na svom Falmeru zahvaljujući pogocima svoje buduće i sadašnje zvijezde.

Završilo je 3-1; prva dva za domaćina zabio je 18-godišnjicu Evan Ferguson, posljednji jedan od Brightonovih najboljih pojedinaca i sada već kultni igrač, Pascal Gross. Southampton je smanjio na 2-1 u 58., a Theo Walcott mislio je na trenutak da je i poravnao pet minuta kasnije, ali njegov gol je poništen zbog zaleđa.

Brighton je odigrao još jednu utakmicu bez kočnica, kao što to često radi pod Robert De Zerbi ove sezone. Domaćin je bio za klasu bolji protivnik u gotovo svim aspektima igre; u posjedu, bez lopte, direktno i usporeno.

6 – Evan Ferguson postigao je šest golova u Premier ligi ove sezone, tri više od bilo kojeg drugog tinejdžera. Tinejdžeri su ove sezone postigli 19 golova u natjecanju, a Brighton je postigao više od polova (Ferguson 6, Enciso 3, Buonanotte 1). Ažuriraj. https://t.co/XeA8nXFnQe

— OptaJoe (@OptaJoe) 21. svibnja 2023

Brightonu je to četvrta pobjeda u posljednjih šest kola, a to uključuje i slavi protiv Arsenala ja Manchester United. Današnja predstava definitivno će barem malo i isprati gorki okus poraza od Newcastlea (1-4) i Evertona (1-5).

Ferguson je danas došao do svog petog i šestog gola u Premier ligi ove sezone. Impresivno, s obzirom da je 18-godišnjaku ovo prva puna sezona u ligi. Time je uvjerljivo najbolji tinejdžerski golgeter engleskog prvenstva zabivši duplo više od prvih pratitelja, Alejandra Grenache i suigrača Julija Encisa.

Brighton je tako napravio još jedan korak prema Europskoj ligi; dva kola prije kraja imaju tri boda više i utakmicu manje od Aston Ville, koja je sedam.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr