Volite Leeds United želite li ga dalje gledati u Premier ligi? Nemamo baš dobre vijesti za vas

Leeds United mnogima je vrlo drag klub i puno je ljudi bilo euforično kada se momčad s Elland Roada prije nekoliko godina vratila u Premier ligu. Što zbog povijesne važnosti Whitesa za engleski nogomet, što zbog Marcel Biels koji je vodio ekipu.

El Loco je odavno otišao, a stvari već dugo nisu bajne u Leedsu koji je danas otišao u London u goste rasterećenom Zapadna šunka u misiji spašavanja prvoligaškog statusa. Za to su čak angažirali i stručnjaka zvanog Sam Allardyce, ali nemamo baš dobre vijesti za sve koji simpatiziraju Leeds; Čekićari su danas pobijedili 3-1 i tako gurnuli 18. momčad prvenstva u još teži položaj pred posljednje kolo.

Leeds je, doduše, poveo; Rodrigo pogodio je u 17. minuti nakon dugog ubačaja sa strane Westona McKenniejaBig Sam se zabavljao nudeći pronađenu novčanicu od pet funti sucu, ali gosti su zapravo djelovali vrlo jalovo. To se, naposljetku, osjetilo i na rezultatu; West Ham je izjednačio u 32. minuti kada je Jarrod Bowen odigrao sjajnu akciju s pablom fornalsom i zatim prebacio loptu na lijevu stranu kaznenog prostora gdje se pronašao Declan Rice koji je i zabio.

Za potpuni preokret upravo je pogodio Bowen; engleski ofenzivac u 72. je za dlaku izbjegao zaleđe, iskoristio neopreznost gostujuće obrane i matirao Joela Roblesa za 2-1, a Leeds je ostatak utakmice proveo pokušavajući nešto napraviti, ali je nedostajalo energije i tečnosti.

Dapače, samo su još više potonuli; Lucas Paquetá izveo je krasan dribling na desnoj strani kaznenog prostora u sudskoj nadoknadi i onda se vratio u sredinu za Manuela Lanzinia koji je pogodio za konačnih 3-1.

Jarrod Bowen dao je dva gola u utakmici Premier lige prvog puta od siječnja:

⚽⚽ protiv Evertona
🅰️⚽ protiv Leeds Uniteda

Bowen gori…🔥🔥🔥 pic.twitter.com/Pmds7nIA7y

— Statman Dave (@StatmanDave) 21. svibnja 2023

Situacija za Leeds sada je ovakva; ima dva boda manje od 17. Evertona prije zadnjeg kola. U završnici prvenstva na domaćem terenu dočekuje Tottenham koji je u lošoj formi, ali će mu ipak biti težak udarac. Mora ga pobijediti i računati na to da će Everton kod kuće izgubiti od Bournemoutha koji se bori ni za što. Ako Toffeesi igraju izjednačeno, Leeds onda mora pobijediti Spurse tri ili više razlike kako bi odnio gol-razliku na svoju stranu.

Teško će to biti, makar se Leeds i lani spasio u zadnjem kolu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr