Danas se oprostila legenda: Carmelo Anthony završio je košarkašku karijeru

Carmelo Anthony mnogima je svojedobno bio omiljeni NBA košarkaš, pogotovo onima kojima su dragi bili New York Knicksi ja Denver Nuggetsiskusni Amerikanac danas je objavio kako je njegova igračka karijera došla kraju.

Jedan od najcjenjenijih NBA igrača u posljednjih 20-ak godina umirovio se nakon 19 sezona u najpopularnijoj košarkaškoj ligi svijeta, a najveći trag ostavio je u spomenutim franšizama. Bio je All-Star 10 puta, šest puta je uvršten u najbolju momčad lige; nije osvojio prsten, ali mu se zato pišu tri zlatne i jedna brončana olimpijska medalja. NBA ga je uvrstio u najbolju momčad za 75. godišnjicu lige i trenutno je deveti najbolji strijelac u njezinoj povijesti.

Anthony je u žižu zbivanja upao 2003. godine kada je osvojio NCAA prvenstvo igrajući za Sirakuza, a Nuggetsi su ga izabrali kao trećeg na draftu. Popularnom Melu nije trebalo dugo da se prilagodi NBA ligi, već je u svojoj rookie sezoni zabio 21 poen u prosjeku po utakmici, no titula najboljeg rookieja lige ipak je pripala drugom igraču, LeBron James zvao se…

NAJNOVIJE: Carmelo Anthony najavio je povlačenje.

◽️ 19 sezona
◽️ 10 All-Star nastupa
◽️ 6 All-NBA selekcija
◽️ Prvak u bodovanju 2012-13
◽️ Državni prvak 2003. sa Syracuseom pic.twitter.com/kmaJBJ6jAt

— The Athletic (@TheAthletic) 22. svibnja 2023

Anthony je vodio Nuggetse do igranja u svakoj sezoni koju je odigrao za njih, sve do sezone 2010./11. kada je otišao u New York. Najveći uspjeh u Denveru bilo mu je konferencijsko finale protiv kasnijih prvaka Los Angeles Lakersa 2009.. Anthony je pružao dobre partije iu Knicksima, uveo ih je u playoff u svoje prve tri sezone u momčadi, ali je trijumfirao u tek jednoj seriji. U zadnjim godinama karijere vukao se po Oklahoma City Thunderu, Houston Rocketsima, Portland Trail Blazersima i, konačno, Lakersima gdje je zaigrao s LeBronom.

Odmori se, Melo!

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr