HNS kaže da Hajduku sudi Ante Erceg, ali ne ovaj s fotke. Bebek se oprašta na Maksimiru?

Ponedjeljak je, očito, dan rezerviran za suče. Nakon što je HNS odredio da će Igor Pajač suditi finale Hrvatskog nogometnog kupa koje je na rasporedu prekosutra, iz UEFA-e je stiglo vijest kako će Duje Strukan dijeliti pravdu na U-21 Euru s hrvatskim sudačkim postavom, sada je odrađeno posljednje delegiranje za aktualnu sezonu. Pa da vidimo i to…

Nakon dvoboja u finalu, Hajduk ja Šibenik ogledat će se iu posljednjem kolu prvenstva, a taj će susret, kako piše u dokumentu, suditi Ante Erceg. Ne, ne bivše Hajdučko srce i trenutni žena napadač, već 27-godišnji sudac iz Benkovca kojemu će asistirati Sanja Rođak Karšić ja Ivan Janićčetvrta sutkinja bit će Ivana Martinčića na VAR-u će biti Mario Zebec ja Kruno Šarić. Samo što postoji jedna razlika; ako nas podaci ne varaju, taj se sudac zapravo zove Matej Ercega ne Ante pa će biti da se netko u Savezu malo zabunio…

Taj se susret igra u nedjelju, kao i onaj između Dinama ja Gorice koji je pripao Ivan Bebek. Prekaljenom hrvatskom sucu, koji obavlja taj posao od 2000. godine, mogla bi biti i posljednja utakmica u karijeri budući da krajem mjeseca puni 46. rođendan, a HNS-ova trenutna odluka o umirovljenju sucima omogućuje da dijele upravo do tog broja navršenih godina. . Vidjet ćemo hoće li se ona i promijeniti.

Njemu će pomagati Luka Pajić ja Goran Pericačetvrti sudac bit će Dario Kulušića VAR-om ćete upravljati Marin Vidulin uz pomoć Gorana Patakija.

Nominalni derbi kola igra se u Osijeku gdje domaćin dočekuje Rijecia taj je susret otišao Patriku Kolariću. Drugi subotnji ogled, onaj Istre ja Slaven Belupapripao je Anti Čulinia kolo će u petak otvoriti Varaždin ja Lokomotiva pod zviždaljkom Ante Terzić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr