U potrazi za formom: Mektić i Pavić upisali tek drugu pobjedu u više od dva mjeseca

Hrvatski tenisači Nikola Mektić ja Mate Pavić pobjedom su otvorili nastup na zemljanom turniru u Ženevi, gdje su postavljeni za druge nositelje.

U prvom kolu Mektić i Pavić pobijedili su britansku kombinaciju u kojoj igraju Julian Cash ja Henry Patten sa 7-6(4), 6-3. Hrvatski tenisači kroz cijeli meč nisu suparnicima dopustili ni jednu pauza šansu.

Nakon što nije bilo prekida, odlučen je prvi set neodlučeno gdje je hrvatski par bio bolji sa 7-4. U drugom setu ključan je bio jedan pauza Mektić i Pavić, čime su poveli 3-2. Potom su do kraja sačuvali stečenu prednost i prošli u drugom kolu gdje će igrati protiv pobjednika susreta u kojem se sastaju Francuzi Arthur Cazaux ja Benoit Par protiv Talijana Bolellija i Francuza Martina.

Ovo je tek tračak svijetla u potrazi za formom koju je hrvatski par negdje zagubio. U posljednja dva mjeseca, odnosno od poraza u drugom kolu Indian Wellsa Mektić i Pavić ostvarili su do danas samo jednu pobjedu, i to u prvom kolu Madrida.

Ovo im je tako tek drugo slavlje u 70 dana, a posljednji put su drugo kolo preskočili u Dubaiju kada su došli do polufinala. Tako ove sezone Mektić i Pavić zasad imaju tek jedan osvojen naslov, i to onaj na samom otvaranju sezone u Aucklandu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr