'Veliko priznanje za hrvatsko suđenje': Duje Strukan ovog će ljeta dijeliti pravdu na U-21 Euru

Ovog ljeta sprema se već 24. izdanje Europskog prvenstva za U-21 reprezentacije, ono će se održati u Rumunjskoj i Gruziji. Osim Dragana Skočića i njegovih izabranika, imat će Hrvatsku još predstavnika na toj kontinentalnoj smotri. Naime, kako su danas s ponosom objavili iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), na Euro putuje i domaća sudačka trojka.

Predvođena je na splitskom arbitru Dujom Strukanoma pomagat će mu asistenti Bojan Zobenica ja Alen Jakšić. Na ovoj ili višoj razini reprezentativnih natjecanja hrvatskih sudaca nije bilo točno 10 godina, na U-21 Euru je 2013. sudjelovao Ivan Duckno tada je bio bez hrvatskih pomoćnika.

Strukan je često sudio utakmice UEFA-e, pa je tako ove sezone bio u dvije utakmice Europske lige i Lige konferencije. U HNS-u su s veseljem dočekali ovo priznanje pa se oglasio i za web stranicu Bruno Marićpredsjednik HNS-ove Komisije nogometnih sudaca.

“Ovo je veliko priznanje za hrvatsko suđenje, poslije dugo godina imat ćemo naše uspjehe na prestižnom europskom reprezentativnom natjecanju. Drago mi je da je UEFA prepoznala kvalitetu naših sudaca kojima će, uvjeren sam, ovaj nastup na U-21 Euru biti odskočna daska za napredak na međunarodnoj sceni”, rekao je Marić tom prilikom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr