U Pecari je sinoć bilo svečano jer se od aktivnog igranja košarke oprašta Ive Ivanov

U Bosni i Hercegovini polako se košarkaška sezona privodi kraju, a na drugom susretu serije za treće mjesto između Širokog ja Budućnosti iz Bijeljine sinoć je bilo vrlo svečano. Naime, Široki je svom kapetanu Ivi Ivanovu priredio malu svečanost povodom nadolazećeg umirovljenja.

37-godišnji Zadranin svoju će karijeru završiti na kraju ove sezone, a to će biti ili u Bijeljini ili u majstorici na Pecari jer Široki u seriji na tri pobjede vodi 2-1. Za slučaj da Široki u gostima svlada Budućnost već u sljedećem susretu, iz kluba su odlučili odmah organizirati Ivin oproštaj od domaćih navijača.

Vrlo emotivno je bilo, Ivanov je pustio i suzu te je očito da je u samo dvije godine igranja u Hercegovini ostavio dubok trag u srcima navijača i vodstva kluba.

🎥 | Ive još uvijek nije otplesao svoj zadnji ples! 🔵⚪Kapetan u svakom smislu te riječi svoj posljednji ples će otplesati u srijedu u Bijeljini ili za vikend na Pecari. Zbog eventualno mogućeg završetka serije u Bijeljini, pljesak zahvale koji još uvijek traje za sjajnu karijeru koja završava nakon ove sezone sinoć se prelomio u GSD Pecara. Večer puna emocija, suza u očima prisutnih, gromoglasnog pljeska i na kraju zahvale, jer naš kapetan je u ove dvije sezone sa svojim zalaganjem i profesionalnim odnosom na terenu i izvan terena postao dio nas.Uvjereni smo da će Ive svoj posljednji ples odraditi kao i sve do sada, maksimalno od prve do posljednje minute, a sve ono što Ive Ivanov i jeste u svojoj karijeri možete pogledati na našem videu ispod! 💙#iveivanov #samosiroki #hkksiroki #hvalakapetane

Objavio HKK Široki u ponedjeljak 22. svibnja 2023

Završit će uskoro tako duga 20 godina karijere koja je krenula 2003. u rodnom mu Zadru, ali nije odmah uspio doći do prvog sastava zadarskog kluba. Ovaj tek dva metra visoki igrač smatrao bi se preniskim za visoke pozicije pa se za svoj status morao boriti okolnim putem.

Tako je završio u ‘zadarskom mlađem bratu’ Borik Puntamiki gdje je igrao od 2004. do 2007., a potom je odradio dvije godine u Zaboku. Uslijedio je povratak u Borik i napokon dolazak u Zadar 2010. kad ga je doveo Danijel Jusup.

U Zadru je ostao pet godina s vremenom se prometnuo u idola navijača zbog svoje borbe, srčanosti i načina igre koji je više odgovarao znalcima s betonskih terena nego klasično školovanim igračima, a zaslužio je i kapetansku vrpcu.

Put ga je dalje nosio u Krku, Šibenik pa natrag u Zadar, onda u MZT pa još jedan mandat u Zadru gdje je 2020. dočekao i svoj prvi trofej s najdražim klubom osvojivši Krešin Kup taman prije pandemije koronavirusa.

Radio je jednu sezonu u Švicarskoj i na kraju dvije u Širokom.

Usprkos nedostatku visine, uspio je u abaligaškoj karijeri zabiti 1.414 poena po čemu je 68. na vječnoj ljestvici, a po ukupnom broju skokova drži 34. mjesto u povijesti ABA lige. 294 skoka uhvatio je u napadu po čemu je ostao i upamćen zbog svoje sjajne sposobnosti pravovremenog postavljanja, a po ofenzivnim skokovima je 13. najbolji abaligaški igrač ikad.

U karijeri je osim Kupa sa Zadrom uzeo i makedonsko prvenstvo, slovenski i švicarski kup, ali i Kup Bosne i Hercegovine kada je proglašen i najkorisnijim igračem natjecanja.

Primjer za svakog mladog igrača kako možete uspjeti i biti zapamćeni čak i ako niste fizički čudak ili veliki talent. Ivina karijera možda nije bila baš blistava, ali svakako smo dobili košarkašku ikonu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr