Komisija sudaca je pred kraj sezone opet uhvatila zalet. U 35. kolu su bili bez greške

Nakon što su nekoliko tjedana pauzirali, članovi Povjerenstva sudaca HNS-a opet su u posljednjim tjednima sezone uhvatili kontinuitet i zalet pa smo već drugi tjedan u nizu dobili redovitu analizu suđenja za minulo kolo.

Još jednom je očito da su hrvatski suci po ocjeni Povjerenstva u odličnoj formi, jer ponovno nije bilo grešaka, pa Udruzi sudaca nije preostalo ništa drugo nego izraziti zadovoljstvo donošenjem odluke i njihovom ispravnošću. i učinkovitost.

Povratak je to u obliku u odnosu na 34. kolo kad je Komisija našla čak četiri sporne situacije na dva susreta, a tri kola prije toga zbirno je pronašla samo jednu pogrešku.

Ovako iz glave se ni mi ne možemo zabilježiti neke dramatične sporne situacije, a sigurno će tako biti iu posljednjem kolu jer će se igrati samo za prestiž pa su u posljednja dva tjedna sezone imali poprilično zahvalan i dosta lakši posao.

Vidljivo je to i po broju žutih kartona, pa su tako u prošlom kolu suci podijelili samo 12 opomena, s tim da je prosjek puno veći u dvoboju Lokomotiva ja Istre na kojem je Matej Erceg pokazao čak pet žutih kartona igračima Lokomotive, a on je jedini s Ivana Bebeka u Šibeniku i dosudio penal u ovom kolu.

Očito je sve bolja forma hrvatskih sudaca prepoznata iu Europi pa smo tako doznali da će Duje Strukan dijeliti pravdu na U-21 Europskom prvenstvu, što je zaista lijepa vijest i napredak…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr