Hummels je dobio produljenje ugovora do 2024. Iduće sezone upisat će 500. nastup za Borussiju

Velik je vikend pred Borussijom Dortmundtaj klub samo treba upisati domaću pobjedu nad Mainz te će tako osvojiti deveti naslov u Bundesligi, a prvi nakon 11 godina. Jedan od važnih kotačića u stroju trenera Edin Terzić svakako je iskusni branič Mats Hummleskoji će još barem godinu ostati na Westfalenu.

Ovaj 34-godišnjak baš je danas potpisao jednogodišnje produljenje s Borussijom, pa će tako u tijeku iduće sezone imati priliku postići veliki jubilej. Naime, nadomak je svojih 500. nastupa u crno-žutom dresu, jer će mu ovaj protiv Mainza biti ukupno 467., gledajući sva natjecanja. Od njega je u čitavoj klupskoj povijesti više utakmica skupio tek Michael Zorc, barem ako računamo samo igrače iz polja.

341 – Mats Hummels nastupio je u 341 utakmici Bundeslige za Borussiju Dortmund – od svih vanjskih igrača samo je Michael Zorc češće igrao za BVB (463). Boravak. pic.twitter.com/LQQ7cIuCNC

— OptaFranz (@OptaFranz) 24. svibnja 2023

“Svi znamo koliko uživam igrajući na našem stadionu pred ovim fantastičnim navijačima. Dugo sam razmišljao o ovoj odluci, jer nisam bio siguran hoću li biti spreman za još jednu sezonu. Sada, na kraju ove sezone, mogu bez problema reći da ipak mogu i da jedva čekam nove izazove. Ne, sada je i dalje glavni fokus na Mainzu i ta tri velika te vrlo važna boda”, poručio je Hummels ovom prilikom.

Ako se to i ostvari, postat će tek šesti igrač koji je s Borussijom osvojio čak tri ligaška naslova. Bit će sigurno i drugi u redu za podizanje Budnesligaškog trofeja, jer je baš Hummels zamjenik glavnog kapetana momčadi, Marka Reusa.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr