Presudio mu Neno: Andrea Pirlo dobio otkaz kod Fatihe Karagümrüke nakon poraza od Bjelica

Nije još jedna trenerska avantura za Andrija Pirla nije trajala odveć dugo. Talijanska legenda prvo se u trenerskim vodama bacila na Juventusovoj klupi, a nakon što je otkaz dobio na kraju prve sezone, Pirlo je odmorio godinu dana pa je pronašao novi posao.

Ovaj put ga je zaposlio turski prvoligaš Fatih Karagümrük, ali sezona opet nije ispala prema očekivanjima pa je Pirlo dobio otkaz tri utakmice prije kraja prvenstva. Zanimljivo, mandat mu je presudio Nenad Bjelica.

Bivši trener Osijeka ja Dinama preuzeo je Trabzonspor te je u ponedjeljak dočekao Karagümrük i deklasirao ga 4-1. To je Pirlovu momčad ostavilo na devetom mjestu s po 11 pobjeda, remija i poraza nakon 33 kola pa je vlasnicima prekipjelo.

https://twitter.com/karagumruk_fan/status/1661336647416332293/history

Naime, nije se dogodio napredak u odnosu na prošlosezonsko osmo mjesto pa su posegnuli za promjenom, ali niti uz novog trenera momčad u posljednja tri kola neće imati priliku za neki ogroman skok.

Iz kluba su poručili kako je stigla odluka kako bi se mogla početi planirati sljedeća sezona. Pirlo je u sezonu krenuo slabo pa je u prvih osam susreta upisao tek pobjedu, ali nakon Mundijala momčad je ipak uhvatila nekakvu formu.

Ne, posljednjih tjedana opet se dogodio pad pa od sredine travnja do danas momčad ne zna za pobjedu, a bodove je dobila tek upisivanjem 3-0 protiv Gaziantepa koji je zbog razornog potresa odustao od lige.

Za Pirla tako trenerska karijera ne ide ni izbliza onako kako bi htio i kako je išla igračica, usput tome što je krenuo velikom prilikom u Juventusu. Ne, i kao igrač je pokazao da se zna prilagoditi okolnostima i pronaći ‘novu mladost’…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr