Hrvatska U-17 reprezentacija izbjegla je treći poraz. Za kraj Eura remizirala je s Nizozemcima

Iako su oba sastava već ispala, nakon dva poraza u isto toliko kola, Hrvatska ja Nizozemska ovog su danas snage odmjerile u trećoj utakmici na U-17 Europskom prvenstvu. Iako je izbornik Robert Jarni rekao da je cilj pobjede, no mladi Vatreni do nje nisu stigli. Rezultat je bio 1-1 pa su mladi Vatreni barem izbjegli poraz na oproštaju od Eura.

U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, dapače, ostali smo i bez udaraca unutar okvira gola. Nizozemci su bili nešto opasniji i konkretniji, pamte se pokušaji Stezaljka Istrunuti ja Jasper Hartoga, dok je Jarnijeva momčad put do gola tražila u kontranapadu. Ni jedni ni drugi nisu uspjeli u svom naumu, ali je zato drugo poluvrijeme bilo puno učinkovitije.

Prvi je do vodstva došao nizozemski sastav, igrao se tada 53. minute. Stigla je iz dubine lopta prema Jesseju Balukoji je iskoristio pogrešku nepotrebno istrčalog vratara Josipa Cundekovića. Smireno ga je zaobišao, potom se i riješio braniča Marina Školjka te poentirao u zabranjenu mrežu.

Onda je Hrvatska stigla do izjednačenja, praktički gotovo ni iz čega, pogotovo jer je Nizozemska imala velik posjed. Lopta je stigla do Nešto Mikića na desnoj strani, on je ubacio u srce peterca, gdje se našao Ljubo Puljić. Bez većih poteškoća svladao je golmana Kiyanija Zeggenaza 1-1 u Mađarskoj.

Na kraju su obje ekipe jurišale po pobjedu, ali se rezultat nije mijenjao. Svaka strana je dobila po bod, pa se barem u toj dionici neće vratiti s nulom, kad se ovako rano moraju rastati od Eura…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr