Ruud van Nistelrooy više neće biti trener PSV-a, smatra da nema dovoljnu podršku unutar kluba

Rijetke su situacije u kojima treneri samostalno odluče dati ostavku u klubu, češće je uprava koja povlači takve poteze. Posebno je to rijetkost ako treneri već nemaju novu destinaciju, no upravo je to slučaj slavenskog nizozemskog napadača Ruda van Nistelrooya. On se praktički odmah nakon igračke karijere bacio u trenerske vode, a prošlog je ljeta dobio prvi samostalni posao u najvišem rangu.

Preuzeo je tada PSV, nakon što je godinu dana vodio pričuvnu momčad tog prvoligaša iz Eindhovena. Iako je osvojio naslove iu domaćem superkupu iu kupu, a najvjerojatnije će završiti na drugom mjestu u prvenstvu, odlučio je napustiti tu poziciju. I sam je odlučio dati ostavku, navodeći čak pomalo neobične razloge za prekid suradnje.

Menadžerska karijera Ruuda van Nistelrooya u PSV-u u brojkama:

◉ 51 igra
◉ 33 pobjede
◉ 8 poraza
◎ 126 golova
◎ 60 primljenih
◉ 2 trofeja

Ruud je odlučio otići nakon jedne sezone. 🧐 pic.twitter.com/59V5NSbTQL

— Squawka (@Squawka) 24. svibnja 2023

“Nakon što smo vodili nekoliko razgovora u proteklim danima, a posljednji put u utorak navečer, Van Nistelrooy je svejedno izabrao ovaj put. Neće ni u nedjelju odraditi utakmicu posljednjeg ligaškog kola, momčad će voditi njegov pomoćnik Fred Rutten. Inače, Ruud je kao razloge svog odlaska spomenuo manjak podrške unutar kluba, zbog čega mi u PSV-u posebno žalimo”, poručili su kratko iz kluba.

S Van Nistelrooyem na klupi PSV je u 51 utakmici upisao 33 pobjede, 10 remija i samo osam poraza. Njegovi igrači zabili su čak 126 golova, a primili 60, no najviše će se pamtiti ta dva nova trofeja u klupskim vitrinama…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr