Iz Rijeke su poslali priopćenje o šteti nastaloj na finalu kupa. Procjenjuju se na oko 100.000 eura

Osim spornih incidentata s Marko točim, o čemu će se još danima govoriti i raspravljati, jedna od glavnih tema je i šteta koja je nastala na istočnoj tribini Rujevice. Tamo je bila smještena Torcida, koja je korištenjem pirotehničkih sredstava spalila nekoliko desetina sjedalica, a materijalna šteta zabilježena je i na ostatku stadiona, zbog čega iz Rijeke traže nadoknadu od organizatora utakmice, odnosno HNS-a.

Sve je to potanko objašnjeno u priopćenju iz klupske uprave, koji prenosimo u cijelosti:

“Zbog brojnih upita naših navijača i interesa medija vezano za evidentirana oštećenja i materijalnu štetu na stadionu HNK Rijeka prilikom odigravanja utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Hajduk ja HNK Šibenik navodimo sljedeće:

Najveća zabilježena oštećenja i materijalna šteta evidentirana je na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka. U potpunosti je oštećen, odnosno polomljen veći broj sjedalica od čega je dio sjedalica zapaljen i istopljen pomoću pirotehničkih sredstava i dijelova koreografije. Prilikom gorenja zapaljive smjese došlo je do oštećenja armirano betonske konstrukcije.

Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, evidentirana su oštećenja travnjaka nastala uslijed aktiviranja pirotehničkih sredstava (tzv. topovski udar). Evidentirano je i oštećenje murala kojim je oslikan stadionski ulaz na istočnu tribinu. Radi se o muralu koji se zove “Zajedno”, a glavni protagonisti istog su upravo štićenici Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

Uslijed bacanja pirotehničkih sredstava s istočne na sjevernu tribinu došlo je do oštećenja odnosno otapanja dijelova umjetne trave i zaštitne mreže na koje su pala pirotehnička sredstva. Na kraju utakmice, prilikom izlaska navijača s istočne tribine, uništena je ploča kojom je obložen zid tribine dimenzija 15 mx 8 m.

Na sjevernoj tribini, na kojoj su bili smješteni navijači Šibenika, evidentno je oštećenje manjeg broja sjedalica, te oštećenja sanitarnih čvorova. Na južnoj i zapadnoj tribini oštećen je manji broj sjedalica, te su u svlačionici koju su koristili igrači HNK Hajduk aktivirana dva protupožarna aparata.

Nakon utakmice izvršen je očevid od strane djelatnika policije, a prema procjeni ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura. HNK Rijeka će podnijeti imovinsko pravni zahtjev zbog počinjenog kaznenog djela ‘Oštećenje tuđe stvari’ iz članka 235. Kaznenog zakona zbog materijalne štete koja je nastala prilikom uništenja imovine stadiona.

Ovim putem obavještavamo sve naše navijače i pretplatnike da su već u tijeku radovi na uklanjanju navedenih oštećenja, a zahtjev za nadoknadu nastale štete bit će proslijeđen organizatoru utakmica Hrvatskog nogometnog saveza”, zaključili su s Rujevice.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr