Uhićen Zagrepčanin (47) koji je silovao pse: Nalazio se u Njemačkoj

Šibenik: Povodom Dana policije, gra?ani mogli razgledati opremu interventne policije

Ivanišević je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu ovog svibnja po drugi put bio nepravomoćno osuđen na godinu dana beuzvjetnog zatvora, i to zbog seksualnog zlostavljanja jednog od svoja dva psa

Nakon višegodišnjeg potrage, prije nekoliko dana uhićen je Zagrepčanin Ivor Ivanišević (47), zaposlenik Europskog parlamenta kojeg se tražilo zbog silovanja pasa. Jutarnji list doznaje kako je službeno uhićen u Njemačkoj, a trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji.

Podsjetimo, Ivanišević je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebuovog svibnja po drugi put bio osuđen na godinu dana beuzvjetnog zatvora, i to zbog seksualnog zlostavljanja jednog od svoja dva psa. Teretilo ga se da je od 2009. do rujna 2015. na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psom,ženkom rodezijskog goniča, nanoseći joj bol i patnju. Psihički i fizički zlostavljao je i mužjaka, također pasmine rodezijski gonič lavova. Ivanišević, koji je svih ovih godina izbjegavao dolazak na sud, nije se pojavio na izricanju presude ponovljenog suđenja ni 9. svibnja ove godine.

Osim toga, Ivanišević mora platiti i sudske troškove, 1026 eura za veterinarsko vještačenje, 252 eura za vještačenje njegove raspravne sposobnosti te sudski paušal u iznosu od 3000 eura, odnosno ukupno4.278 eura.Osim toga morat će platiti i trošak sudskog prevoditelja, kada se izračuna. Ivanišević je svih tih godina radio sve kako bi taj slučaj otišao u zastaru koja je trebala nastupiti u rujnu ove godine.

VEZANI ČLANCI:

Ivanišević je otkriven slučajno, tijekom policijskih akcija u rujnu 2015. kada je policija na internetu lovila seksualne predatore i pedofile. Kada je uhićen u njegovom stanju na Knežiji nađena su dva izmučena i izgladnjela psa pasmine Rhodesian ridgeback (rodezijski gonič) te je zaplijenjeno 111 CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama seksualnog zlostavljanja. Loveći pedofile, istraživači su se tada uspješno ubacili na forume na kojima se razmjenjivala dječja pornografija. Jedna od IP adresa s kojih su “tekli” podaci, ali sa životinjama u eksplicitnim pozama, bila je na zagrebačkoj Knežiji gdje je bila registrirana Ivaniševićeva tvrtka.

Policija mu je odmah pokucala na vrata, ali je potom bio u Belgiji do 22. rujna kada je uhićen. Ivanišević je optužen da je ženku uskraćivao vodu i hranu te da je kod nje izazvao reflekse kako bi dopustila fizičko zlostavljanje. Iz nalaza i mišljenja veterinarskog vještaka proizlazi da je pas fizički i psihički zlostavljan. Osim što onauskraćivana hrana i voda, nanošene su joj i povrede tijelašto je trajno utjecalo na njezin život i zdravlje. U optužnici stoji i da se psihičko zlostavljanje životinja svodilo na to da je Ivanišević pokušao “natjerati da prihvati tjelesne ozljede bez da se brani, pa je, prema mišljenju vještaka, morala birati između bolnog zlostavljanja i smrti od dehidracije i gladovanja.”

>> VIDEO Prikolica pune maturanata prevrnula se kod Labina

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, odaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u nekoliko bržih koraka.

Ne propustite

Želite li prijaviti greške?

Više iz kategorije

Više o temi