Mr. Reliable: Tarkowski je jedini prvoligaški igrač iz polja koji je na terenu proveo sve minute

Everton tek se u posljednjem kolu uspio spasiti od ispadanja, pobjedom od 1-0 protiv Bournemoutha preskočio je Leicester i zauzeo 17. mjesto. Ova sezona bila je turbulentna za Toffeese, u stalnoj borbi za opstanak, uz promjene trenera i brojne padove. U svom tom kaosu postojala je jedna konstanta.

To je pouzdani stoper James Tarkowski, koji je jedini od prvoligaških igrača iz polja na terenu ove sezone proveo sve minute. Točnije, njih barem 3.420, ne pribrajajući tome još i vrijeme provedeno u sudskoj nadoknadi. Zanimljivo, nije mu to prva ovakva situacija, koju je ostvario iu Burnleyjevom dresu, tijekom sezone 2019./2020. Naravno, i tada je bio trener Sean Dychekoji mu očito daje veliko povjerenje.

Jedini vanjski igrač u Premier ligi koji je igrao svaku minutu 2022./23. James Tarkowski. Kakav tip. 💪💙

Objavio Nogometni klub Everton naPonedjeljak, 29. svibnja 2023

Samo prošlog ljeta zamijenio je Turf Moor za Goodison Park, a posljednjih 10 mjeseci brzo je osvojio naklonost navijača Evertona. Gotovo jer je u klub stigao bez odštete i kao slobodan igrač, a svojim igračima na terenu uvijek je bio pravi primjer lidera, koji ne preza ni od ulaska u dvoboj, niti od blokiranja suparničkih šuteva na gol.

Zato je i posve zasluženo dobio svoje mjesto u Sofascoreovoj momčadi sezone u engleskom prvenstvu, dio je obrambene trojke zajedno s Chelseajevim veterani Thiagom Silvom the Brentfordovim branitelj Ethanom Pinnock. Zbog lošijih rezultata svoje momčadi ispao je iz kruga engleske reprezentacije, pa bi izbornik Gareth Southgate trebao prepoznati njegov trud i igračku kvalitetu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr