Futsal Dinamo postao je novi prvak Hrvatske, samo 11 godina nakon osnutka kluba

Dinamo Futsal ostvario je najveći rezultat u klupskoj povijesti tijekom osam i pol godina, večeras je postao prvak Hrvatske. Stiglo je to nakon treće i odlučujuće pobjede u finalnoj seriji protiv dvostrukih osvajača ove titule, Olmsuma. Pred ponovno rasprodanim tribinama KC Dražen Petrović, rezultat je večeras bio 3-1 za Plave, pa tako neće biti potrebe za majstoricu i petom utakmicom u Omišu.

Gotovo 5.000 navijača naguralo se podno Tornja, opet je tijekom čitave utakmice gromoglasna podrška bila konstantna kulisa ovog važnog dvoboja. U takvoj uzavreloj i teškoj atmosferi bolje su se snašli domaći igrači, iako je bio dojam kako su ovog puta gosti iz Dalmacije na terenu bolje stajali nego u petak.

Ipak, prvi je do vodstva došao Dinamo, nakon 10 minuta igre u prvom dijelu. Nakon kornera je Kristijan Postružin ostao sam na vrhu deveterca, potom je primio dodavanje Tihomira Novaka te zatim opalio u gornji kut. Ništa tu nije mogao vratar Nikola Čizmićbaš kao iu situaciji iz 15. minuta.

Opet se lopta našla u njegovoj mreži, opet je to bilo nakon Dinamovog udarca iz kuta. Ovog je puta sretni strijelac bio Luka Perić, trostruki asistent iz prošle utakmice, koji je sjajno i neobranjivo pogodio iz voleja, za 2-0 uoči odlaska na odmor. Olmissum se nadao da će se tijekom te pauze uspjeti konsolidirati i vratiti u egal, no sve je palo u vodu nakon samo sedam minuta igre u nastavku.

Posljedica je to i pomalo sporne odluke sudaca, koji su nakon duela Perića i Čizmića potonjem dodijelili crveni karton. Olmissumov vratar zaustavio je Dinamovog ofenzivca u stopostotnoj situaciji, pa su domaći u iduće dvije minute imali prednost igrača više. Sastav koji vodi trener Matija Đulvat to je baš na isteku suspenzije i iskoristio, Perić je povisio na 3-0 i doveo Plave na koračić od naslova.

Na semaforu je tada ostalo tek 12 minuta do kraja, pokazalo se da je to ipak bilo nedovoljno vremena za kakav povratak Omišana. Dapače, skupili su se ubrzo i pet akumuliranih prekršaja, pa su Kristijan Chekol i Tihomir Novak dobili priliku iz deseterca. Ne, rezervni vratar gostiju Josip Bilandžić je u oba navrata izašao kao pobjednik.

Krenuli su gosti is igračem-vratarom u polju, taj je status ponio Marko Kuraja, a baš je on donio pogodak nade, smanjivši zaostatak u 36. minuti. To je ipak bio samo utješni zgoditak za Olmissum, domaće slavlje ni u jednom trenutku nije bilo upitno, kao i to da će ono trajati do dugo u noć…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr