Izvjesni Thiago Seyboth Wild izbacio je Medvjedeva u prvom kolu Roland Garrosa

Tek je prvo kolo Roland Garrosa, a već imamo najveće iznenađenje turnira. Drugi svjetski reket, rus Daniil Medvjedev završio je svoje putovanje već kod prve prepreke. Nakon pet teških setova i preko četiri sata igre izbacio ga je brazilski kvalifikant, inače 172. igrač svijeta Thiago Seyboth Wild.

23-godišnji Brazilac ove je godine formu brusio uglavnom na južnoameričkim Challengerima, a onda je preskočio pariške kvalifikacije u tri koraka prije najveće pobjede u karijeri. Odmah na početku meča iznenadio je Medvjedeva svojom čvrstoćom.

Naime, prva dva seta kombinirano su trajala dva sata i 15 minuta, au njima se tek dva puta oduzimao servis. Po jednom su ga gubila oba tenisača, obojicu u prvom setu pa smo nakon dva neodlučeno imali 1-1 u setovima. Prva je trinaesta utakmica pripala Brazilcu sa 7-5, a druga Medvjedevu s 8-6.

Kad je u trećem setu Rus brzo nakon 2-2 slomio otpor Brazilca je dva oduzeta servisa za 6-2 poveo u setove, možda se nekome činilo da će brzo stići i kraj. Ne, Wild je odmah odgovorio na otvaranje s 3-0, a preživio je i pokušaj povratka te pauza Medvjedeva.

Odmah je uzeo novi suparnikov servis i četvrti set završio sa 6-3. Ušlo se zato u izlučni peti set gdje Wild odmah radi pauza. Ne, sredinom seta ušlo je u dramatično razdoblje u kojem oba tenisača dijele prilike na svom početnom udarcu šakom i kapom, a nakon po dva breaka na svakoj strani od 2-1 do 4-3 opet je Wild izašao s prednosti.

Mirno je to dovršio te je iskoristio svoj prvi meč loptu za 6-4 i veliko slavlje nakon četiri sata i 15 minuta igre.

Za ruskog asa ovo je ogroman šok jer je u Parizu stigao u odličnu formu te je osvojio Masters u Rimu, također na zemljanoj podlozi. Ne, drugi Grand Slam sezone odjednom je ipak izgubio jednog od velikih favorita…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr