Jenki Puki: U-20 Amerikanci izborili četvrtfinale SP-a, a Pukštas je ušao i odmah zabio

Znamo već da je nekoliko dana trajala trakavica oko toga hoće li Hajduk pustiti Rokas Pukštas na U-20 Svjetsko prvenstvo u Argentini. Na prvu ga Bijeli zbog obveze do kraja sezone u dogovoru s igračem nisu pustili, ali kasnije su se svi skupa predomislili.

Tako je Pukštas nakon osvojenog Kupa otputovao i pridružio se reprezentaciji SAD-a koja je dotad već izborila drugi krug Prvenstva. Ždrijeb je Amerikance u osmini finala spojio s Novozelanđania SAD je to riješio glatko.

Pobjeda 4-0 vodi ‘Jenkije’ u četvrtfinale, a Pukštas se prije nekoliko dana priključio, odradio par treninga, danas ušao i odmah zabio.

Već je bilo 3-0 pogocima Owen Wolff iz 14. minute, Lanac Cowella iz 61. te Justina Chea iz 75. kad je Hajdukov dragulj stupio na teren u 79. minuti, ali samo su tri prošle do četvrtog gola na utakmici i Pukštasovog prvog na Prvenstvu.

Brandan Craig sjajno je izveo slobodnjak s lijeve strane, a Pukštas je napao drugu stativu te je pogodio glavom na praznu mrežu kad je lopta već preletjela vratara.

Ukupno je ovo za Pukštasa bio 13. nastup za U-20 selekciju i drugi pogodak. Novu priliku za zabijanje gola imat će u četvrtfinalu gdje SAD čekaju boljeg iz dvoboja Gambije ja Urugvaja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr