Karlo Veliki: Zadar je na Žganecovim krilima napravio 'break' na Gripama i poveo u finale

Na prepunim Gripama krenula je prava košarkaška fešta, dalmatinsko finale u kojem će se odrediti novi prvak Hrvatske. Nakon prvog susreta bliže tome su košarkaši Zadra koji su u dvoboju velikih dalmatinskih rivala napravili pauza je 85-74 poveli u seriji.

U šest ovosezonskih ogleda ova dva sastava Podjela je uzeo zadnjeg peta u nizu, ali to večeras očito nije bilo važno. U vrlo borbenoj utakmici nešto slabijih napadača Zadar je u ključnim trenucima bio raspoloženiji, a imao je i pojedince koji su se prelomili.

Prije svih, Karla Žganeca. Iskusni centar branio je žute boje prošle sezone, a ovoga puta u dresu Zadre očito je namjeravao ponijeti naslov prvaka pa je dominirao nad bivšim suigračima u reketu sa 17 poena i čak 12 skokova uz četiri asistencije.

Krenulo je vrlo tvrdo, ali do konca prve četvrtine Zadar se ipak na Žganecovim krilima i onim Luke Božića odvojio na 24-16. Ne, u drugoj dionici gosti su napadački stali, a splitski Amerikanci Shannon Shorter, Tyrell Nelson ja Lewis Sullivan poveli su veliku seriju koja je na poluvremenu stala na 30-18 za domaća četiri poena razlike.

U trećoj se igrao napadački podosta siromašno, ali Dario Drežnjak je našao ritam pa je Zadrane približio samo pola koša zaostatka na ulasku u zadnjih 10 minuta. Roko Ukić zabio je za 61-58, ali tu je kraj splitskim nadama.

Zadrani su u šest minuta povisili na 15-0 i prelomili susret koji je na kraju završio rezultatom 85-74 za goste koji su tako poveli u seriji. Druga utakmica igra se za dva dana, a potom se serija seli u Zadar.

Božić je na kraju došao do 22 poena uz sedam skokova, a Drežnjak je ubacio 16 uz osam uhvaćenih lopti i taj je trio sa Žganecom vodio goste do pobjede. Na kraju Žutih Shorter je imao 15 uz sedam skokova, a Nelson poen manje uz dva skoka više.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr