Mourinho je večeras primio prvi gol u europskim finalima nakon 20 godina

Napeto je u Budimpešti. U finalu Europske lige između Sevilla ja Obod rezultat je trenutno 1-1, a sve bliže smo kaznenim udarcima. Roma je povela u 35. pogotkom Paula Dybale, dok je Sevilla poravnala u 55., nakon auto-gola Gianluca Mancini.

S jedne strane, Roma traži svoj drugi uzastopni europski trofej, nakon prošlogodišnjeg slavlja u Konferencijskoj ligi, dok Sevilla želi podijeliti svoj još jedan impresivan rezultat od šest naslova pobjednika Kupa UEFA/Europa lige. Andalužani su posljednji put slavili 2020., kada su u finalu bili bolji od Intera.

Jose Mourinho ovo je natjecanje osvajao već dva puta, jednom kao trener Porta (2003), jednom Manchester United (2017). Zanimljivo, večeras je jedna momčad koju vodi portugalski trener prvi put primila gol u europskom finalu nakon čak 20 godina.

Bilo je to finale Kupa UEFA 2003., kada je pobijedio Porto keltski nakon produžetaka (3-2). Dvostruki strijelac tada je bio Henrik Larsson. Nakon toga su njegove momčadi odigrale dva finala Lige prvaka, finale Europske lige i finale Konferencijske lige bez primljenog pogotka. U međuvremenu je natjecanje promijenilo ime, Larsson je otišao u mirovinu, ali Mourinho je i dalje Mourinho.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr