Odabrali smo komade inspirirane našim omiljenim TV modnim ikonama iz 90-ih

Phoebe Buffay

Monica i Rachel često znaju zasjeniti Phoebe kada je riječ o stilu, ali mi zahtijevamo pravdu za Phoebe! Njen stil je potpuno njen i originalan te savršeno odražava njenu razbacanu osobnost, a komad koji je nosila danas se može vidjeti i na ulicama i na modnim pistama. Ona je možda neočekivana modna ikona 90-ih, ali zaslužuje to biti. Phoebein ljetni stil nešto je što bi posebno izdvojili. Unosila je dašak boho stila i prkosila modnim pravilima, a ne zaboravimo da je Phoebe zagovarala održivi i vintage modu prije nego što je to postalo kul. Nitko ne potvrđuje da je još jedan odraz naše osobnosti više nego Phoebe.

Prijatelji

Prijatelji

Fran Fine

Svi smo odrasli uz omiljeni sitcom 90-ih – Dadilju, a Fran Fine imala je jednu od najboljih outfita tog razdoblja. Tome su pridonijeli modni brendovi poput Moschine, Marc Jacobsa, Fendija i drugih koji su oblačili najzabavniju dadilju. Poznata je po razigranim outfitima u kojima su kombinirane šarene boje, optičke iluzije i zanimljivi printovi, a danas slobodno možemo reći kako je Miss Fine modna kraljica 90-ih. Ljudi su toliko poludjeli za njezinim stilom da postoji Instagram profil posvećen njezinim outfitima. Njezin se stil vraća na ulice pa smo izdvojili slične komade koji mogu poslužiti kao inspiracija.

dadilja

Dadilja

Elaine Benes

Elaine je potražila kako bi Rachel Green mogla hodati. Elaine iz Seinfelda preteča je protagonistica iz Prijatelja, a često je potcijenjena. Njezini outfiti savršeno su pasali uz lik, a kad ih vidimo izgleda kao da se ništa nije promijenilo jer je Elainin stil vrlo prisutan i danas. Statemement blejzeri, široka ramena, cvjetne midi suknje i kovrčava kosa zavezana u scrunchie, Elaine Benes ultimativna je modna ikona 90-ih. A s ovim komadima možete izgledati poput prave modne TV ikone.

Foto: IMDb, Zalando, Bershka, Nike, Zara, Mango

Više o temiIzvor: Journal.hr