Đoković je u setovima pobijedio Fokina 3-0, ali se mučio. Meč je trajao tri sata i 36 minuta

Na prvu, ništa neobično i sve potpuno očekivano; Novak Đoković danas je nastupio u trećem kolu Roland Garrosa i došao do pobjede od 3-0 u setovima protiv španjolskog predstavnika Alejandra Davidoviča Fokina. Nakon čitanja rečenice svatko bi zaključio da je srpskoj teniskoj divi sve išlo glatko, no Nole se zapravo prilično namučio (7-6 (4), 7-6 (5), 6-2) u meču koji je trajao tri sata. i 36 minuta.

Većinu meča pojela su prva dva seta. Žilavi Fokina cijelo je vrijeme pokušao slomiti Đokovića, a on je prošao kroz razne nedaće; u prvom setu tražio je medicinski time-out, a dvaput je morao napraviti ribrejk nakon što mu je Fokina oteo servis. Naposljetku je uspio odvući set u tie-break i povesti, a drugi je tekao sličnim tijekom.

Oba tenisača u tom su razdoblju oduzimala servis jednu drugu tri puta dok Đoković ponovno nije slavio u tie-breaku, a na prva dva seta otpalo je tri sata meča. Fokina je pritom u prvom navratu servirao za set, au drugom je imao set loptu, ali je svejedno otišao na minus dva. Posljednji je set bio znatno brži i Đoković ga je uspio riješiti bez većih problema sa 6-2.

Nole je 14. put zaredom izborio osminu finala na Roland Garrosu, a ovog tjedna još nije izgubio set, makar je danas bio blizu toga. Da stvar bude još bolja, na ovogodišnjim je Grand Slamovima zasad ispustio samo jedan set, protiv Radite Couacaudu u Australiji.

Sada ga čeka bolji iz ogledala Juana Pabla Varillasa ja Hubert Hurkaczu četvrtfinalu, ako ga izbori, Lorenzo Sonego ili Karen Hačanov. U eventualnom polufinalu može se spojiti s prvim svjetskim tenisačem Carlosom Alcarazom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr