Rudeš je izgubio od Vukovara, ali atmosfera nije patila. Proslavljen je naslov prvaka Prve NL

Posljednje kolo sezone u Prvoj nogometnoj ligi donijelo nam je, baš kao šećer na kraju, ogled između dvije najbolje momčadi; prvoplasirani Rudeškoji je u prošloj utakmici osigurao naslov prvaka, dočekao je Vukovar 1991. godinea svatko je dobio nešto pozitivno iz tog susreta.

Vukovar je pobijedio i sezonu završio na minus jedan u odnosu na promovirani Rudeš, znajući da mu je sezona bila iznimno plodonosna, a domaći su uspješnim porazom proslavili naslov pred svojim navijačima.

Rudeš je poveo u 39. minuti; Aleksa Latković tada je srušen na samom rubu kaznenog prostora. Gostujući igrači žalili su se da je prekršaj bio vani, ali sudac Patrik Pavlešić pokazao je na bijelu točku. Najstrožu kaznu bez problema je izveo Antonio Boršića Rudeš je u sudskoj nadoknadi prvog dijela dvaput potresao okvir gola i općenito se činilo kao da mu je prvih 45 minuta opravdano pripalo.

Ipak, drugi dio pao je u ruke Vukovarcima koji su odigrali vrlo dobro i preokrenuli utakmicu u svoju korist; Törles Knöllkojeg smo lani mogli gledati u Slavenu Belupuporavnao je rezultat u 53. minuti i pobrinuo se za konačnih 2-1 Franco Capitani poslije duge lopte u kaznenom prostoru u 76. minuti.

Rudeš je proslavio osvajanje naslova prigodnom bakljadom na tribini i utrčavanjem navijača na travnjak nakon zadnjeg sučeva zvižduka, a sada mu slijedi sastavljanje kadra za posljednju sezonu. Nakon četiri godine klub će ponovno igrati HNL…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr