Gotova je i Ligue 1. Messi i Tudor su se oprostili, ali najzanimljivije je bio u borbi za opstanak

Večerašnjim ogledima, koji su se igrali u isto vrijeme, završeno je 85. izdanje francuskog prvenstva. Na vrhu i dnu nije bilo zanimljivosti, redoslijed prve trojice već se znao, kao i tko su trojica od četvorice putnika u niži rang, zbog smanjenja broja klubova na 18 u sljedećem. sezona.

Tako su u revijalnom tonu od PSG-a oprostili Lionel Messi ja Sergio Ramosa Igore Tudor vodio je svoju posljednju utakmicu na Marseilleovoj klupi. Hrvatski strateg izgubio je na gostovanju kod Ajaccio (1-0), dok je Parižani kod kuće porazio Clermont (3-2). Ostalo je još samo odrediti tko će ugrabiti preostala dva mjesta u europskim natjecanjima, ali i ime posljednjeg sastava koji će pasti u Ligue 2.

Pri vrhu nije bilo prevelikih iznenađenja, Rennes je iskoristio Lilleov kiks te ga preskočio na tablici. Lovro Major i njegovi suigrači slavili su s 2-1 kod neuspjeh, pa su uz Lilleov remi kod Troyesa (1-1) zasjeli na četvrto mjesto, što im donosi plasman u grupnu fazu Europske lige, dok će potonji biti u posljednjem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Zato je kudikamo zanimljivije bilo na dnu poretka, gdje se Nantes nadao vlastitom slavlju te Auxerrovom posrtaju, kako bi ga preskočio te ulovio zadnju slamku spasa. Takav se scenarij i ostvario, Ignacije Odbiti zabio je za minimalnu pobjedu Kanarinca protiv posljednjeplasiranog Angersadok je Auxerre na vlastitom terenu poražen u srazu s doprvakom Lensom (3-1).

Na taj je način Nantes na kraju završio na 16. mjestu, posljednjem koje garantira nastup iu idućem izdanju Ligue 1. S druge strane, Auxerre je ispao već u svojoj povratničkoj sezoni, nakon što ga devet sezona nije bilo u elitnom rangu francuskog nogometa. Inače, postao je novi član prve lige Le Havrea vrlo vjerojatno i Metznakon što si je bordo navijačkim izgredima kompromisirao šanse za promaknuće.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr