Ako Nkunku zbilja ode iz Leipzige, onda se lijepo oprostio. Zabio je za slavlje u finalu kupa

Baš kao što je to ranije tijekom popodneva bilo u Engleskoj, a sezona u njemačkom nogometu danas je zaključena finalem domaćeg kupa. Na Olympiastadionu u Berlinu snage su odmjerili jedinstvo Frankfurt ja Leipzig, gdje su potonji slavili s 2-0 te tako ugrabili drugi trofej u klupskoj povijesti. Točnije, obranili su lanjsku titulu iz DFB-Pokala, kada su nakon jedanaesteraca svladali Freiburg.

Jedan od junaka ove večerašnje pobjede možda je odigrao i posljednju utakmicu u Leipzigovom dresu, ako se ostvare glasine koje već mjesecima kruže. Riječ je francuskom napadaču gospodine Christopherkoji bi tijekom nadolazećeg prijelaznog roka mogao promijeniti svlačionicu te se zaputiti u neki od europskih velikana.

Dugo smo čekali na taj prvi zgoditak tijekom ovog finala, lopta se u mreži našla tek u 71. minuti. Uslijedilo je to nakon pomalo konfuzne reakcije Eintrachtove obrane, koja nikako nije mogla raščistiti situaciju pred svojim vratima. Lopta je zato stigla do Nkunkua, gađao s otprilike 15ak metara te pomalo iskosa.

Ne, imao je veliku pomoć suparničkih braniča, lopta se na putu do gola značajno odbila od Evana Ndicke te tako prevarila golmana Kevine Stubište. Nkunku je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi, u proteklih sedam utakmica u prvenstvu i kupu ima učinak od čak šest pogodaka te tri asistencije.

Christopher Nkunku je svojim 23. golom ove sezone poveo Leipzig u 71. minuti finala DFB-Pokala 🎈

Objavio Bleacher Prijavi Nogomet naSubota, 3. lipnja 2023

U preostalom vremenu, kojeg inače nije bilo previše, pokušao je Eintracht stići barem od izjednačenja, ali u tom nije uspio. Dapače, primio je još jedan zgoditak, u 85. minuti je Dominik Szoboszlai iskoristili su novu zbunjenost u protivničkoj obrani i postavili konačnih 2:0. Vrijeme je riješilo pitanje pobjednika, frankfurtska momčad je bez šanse za povratak.

Inače, iako u oba kluba igraju naši reprezentativci, ova je finalna utakmica ostala bez hrvatskog štiha. Naime, Joško Gvardiol zbog suspenzije nije mogao nastupiti za Leipzig, dok je kod Eintrachta ozlijeđeni Hrvoje Smolčić ostao na tribinama, a Kristijan Jakić čitav dvoboj pratio je s klupe.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr