Vegas je poveo s 2-0 u finalu NHL-a, no glavna su priča isključenja u trajanju od čak 148 minuta

Između dvije utakmice NBA finala ljubitelji američkog sporta i tamošnjih profesionalnih liga mogli su pratiti nastavak borbe za Stanleyjev kup. Podsjetimo, u prvom susretu su Vegas Golden Knights na svom ledu pobijedili 5-2, a sinoć su dodatno povećali prednost u seriji na četiri pobjede. Ovaj put slavili su još uvjerljivije, konačnim rezultatom trijumfom nad ekipom Florida Panthersa bio je čak 7-2.

Po dva pogotka postigli su Brett Howden the Jonathan Marchessaulta po jednog Alec Martinez, Nicolas Roy ja Michael Amadio. Vegasova pobjeda praktički ni u jednom trenutku nije došla pod pitanje, jer su njegovi igrači nakon dvije trećine imali prednost od čak 4-0. U završnoj su dionici samo posao mirno priveli kraju, posve iskoristivši prednost domaćeg terena.

Doduše, vjerojatno bi bilo pogrešno reći da je to bilo mirno, jer su igrači obje momčadi bili podosta neposlušni u nesportskom duhu. Naime, zajedno su skupili čak 148 minuta isključenja, au povijesti finala Stanley Cupa tek ih je u jednoj utakmici bilo više. Tako je ipak ostao netaknut rekord Calgary Flamesa ja Montreal Canadiensa (176) iz 1986. godine.

148 To je bio ukupni kombinirani kazneni broj minuta dodijeljen Florida Panthersima i Vegas Golden Knightsima tijekom…

Objavio Lorenzo Villalobos naPonedjeljak, 5. lipnja 2023

Sve je započelo još pred kraj druge dionice, kada su se zakačili Matej Tkachuk ja Ivan Barbašev, no glavninu tih isključenja suci su podijelili u posljednjim minutama utakmice. I tada je opet Tkachhuk sankcioniran, baš kao i još petorica njegovih suigrača iz Floridinog sastava, dok su s druge strane ‘nastradala’ četvorica domaćih pulena.

Navijači Panthersa sve su odmah svalili na sucu Chrisa Rooneyja, koji je vodio ovaj dvoboj, no slab je to izgovor za loše predstave u prva dva ogleda finalne serije. Ona se sada nalazi u predgrađu Miamija, idući okršaj ovih momčadi na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak. Moglo bi biti vatreno, pogotovo ako se nastava ovakvi česti sukobi i naguravanja…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr