Ako ste se nadali da HSV može izvesti čudo, samo ćemo vam priopćiti da nije uspio

Hamburger SVtaj veliki njemački klub koji se godinama smatra gubitašem zbog loših rezultata i posustajanja u 2. Bundesligi, večeras je na domaćem terenu morao prirediti pravu senzaciju protiv Stuttgarta ako je želio osigurati promociju u prvom rangu.

Podsjećamo, u prvoj utakmici Stuttgart je slavio s velikih 3:0 i HSV se morao iskupiti, a nije neobično reći da u tome nisu uspjeli. Iako su poveli, gosti su do kraja preokrenuli (3-1) i ukupnim rezultatom 6-1 osigurali ostanak u njemačkoj eliti.

HSV je dobro počeo; Sonny Kittel već u šestoj minuti s ruba šesnaesterca zabio je za 1-0, osvijestio navijače i gurnuo domaće u prilici da nešto izvuče iz tog dvomeča. Međutim, nije uspio izgraditi prednost; Serhou Guirassy u 16. je minuti izjednačio, no gol je poništen zbog zaleđa, a Stuttgart, koji nije stvorio puno prilika u prvom dijelu, preokrenuo je susret u nastavku.

HSV je napadao, ali nije stvorio dovoljno šanse, a Stuttgart je u drugom poluvremenu svoje iskoristio. Enzo Millot u 48. je pogodio Guirassyjevu asistenciju, au 64. je ponovno zabio za 2-1 i mir u Stuttgartovoj svlačionici. Daniel Heuer Fernandes tada je napravio skupu pogrešku i predao loptu suparniku, a on je lagano poentirao. Konačnih dvaju razlika u gostima je donio Silas Katompa Mvumpa duboko u sudačkoj nadoknadi.

Nedugo nakon toga došlo je do kavge i trzavice tijekom kojih su požutjele četvorice igrača, uključujući i hrvatskog reprezentativca Bornu Sosu kojemu bi ovo lako mogla biti i posljednja utakmica za taj njemački klub. Stuttgart sada slavi ostanak, a HSV se može gristi, puno više zbog dramatičnog ispuštanja automatske promocije…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr