Dalić o 'incidentu' s treninga: 'Dogodio se na par sekundi, lopta je slučajno pogodila dječaka'

Puno se graje podiglo kada je tijekom popodneva procurilo kako je Marko Livaja primao uvrede na svoj račun tijekom otvorenog treninga hrvatske reprezentacije na Rujevici. Pisalo se kako su ga pojedini navijači počeli vrijeđati na što je on reagirao (neki su inzistirali i da je krenuo u “obračun”), ali čija je priča, kako to obično i biva u ovakvim situacijama, bila znatno jednostavnija od one prvotno prezentirane u javnosti.

Potvrdio je to izbornik Zlatko Dalić koji je u izjavi za Dnevnik Nove TV objasnio što se dogodilo, a kadrovi snimljeni na treningu otkrili su kako je čitava situacija trajala možda koju sekundu.

“Bila je zaista lijepa atmosfera na treningu, puno mladih ljudi, djece, podrške i pljeska”, kazao je s osmijehom. “To je bio incident koji se dogodio u par sekundi, lopta je slučajno pogodila dječaka. Sve je riješeno tako da idemo dalje. Zaista je bilo lijepo, puna podrška.”

Kakvo je stanje u reprezentaciji?

“Dobro je, imamo situaciju da moramo čekati da se svi skupimo”, naveo je izbornik. “Neki su sedam dana bez treninga, ali zato smo tu da se pripremimo. Velik je uspjeh biti među najbolje četiri momčadi u Europi, hoćemo li više. Pred nama je velika šansa, imamo jakog suparnika u polufinalu koji će imati jaku podršku s tribine, ali bit će i podrška Hrvata.”

Dion Drena Beljo našao se na popisu i bit će s reprezentacijom do 12. lipnja, no onda će biti spušten u U-21 kadar.

“Nije Beljo otpisan niti to tako želim komunicirati”, inzistirao je Dalić. “On je naša budućnost. Mi smo ga zvali s jednim razlogom, da ga vidimo i da se priključimo, da osjetimo ambijent reprezentacije. Najozbiljnije računamo najesen na njega. Bit će s nama, a onda će se 12. priključiti mladoj reprezentaciji.”

Marcelo Brozović dolazi nakon što odigra finale Lige prvaka…

“Broz je jedan od naših najvažnijih igrača. Želim mu da osvoji Ligu prvaka i da kao europski prvak dođe u reprezentaciju. Falit će nam na treningu, ali znamo koliko može dati, samo da bude zdrav.”

Posljednjih dana intenzivno govori o interesu Manchester Cityja za Matea Kovačića

“To je vrijednost Matea Kovačića, kad jedan takav klub želi njega uzeti. On je sjajan igrač koji se dokazao u Chelseajupogotovo se dokazuje u reprezentaciji, on će biti naš nositelj.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr