'Hrvatska legenda': Real Madrid prisjetio se Dražena Petrovića na 30. godišnjicu smrti

Prošlo je točno 30 godina otkako je hrvatski košarkaški virtuoz Dražen Petrović tragično izgubio život u automobilskoj nesreći. Njegove prerane smrti prisjećamo se iz godine u godinu, a sada mu je počast odao i njegov bivši klub Real Madrid.

“Tijekom sezone 1988./89., madridski navijači mogli su uživati ​​u njegovim nastupima koji su mu osigurali mjesto u Realovoj povijesti”, naglasili su Madriđani na svojim službenim stranicama, priloživši video u trajanju od jedne i pol minute. “Jedan od najvećih trenutaka dogodio se u finalu Kupa pobjednika kupova kada je zabio 62 poena Snaidero Caserti. Te sezone je osvojio i Kup kralja.”

Real je pritom istaknuo kako je Dražen i prije svoje smrti već bio smatran europskom košarkaškom legendom, a uvijek će ga se smatrati jednim od najboljih šutera u povijesti koji je utabao put raznim europskim zvijezdama u NBA lige.

Dražena su zapamtili gdje je god bio iu čijem je godu dresu igrao, bilo da se radilo o Šibenki, CiboniStvarno, New Jerseyreprezentacije itd Portland. Dvije osvojene Eurolige, četiri nagrade Euroscar, dva Mistera Europe, dva naslova prvaka FIBA-ina Saporta kupa, najkorisniji igrač Svjetskog prvenstva 1986. i Eurobasketa 1989., nebrojene nagrade za najboljeg strijelca (U Španjolskoj ligi, kupu, finalima Eurolige, Koraćeva kupa… ) umirovljeni brojevi 3 u Brooklynu i 10 u Ciboni, po dvije medalje s Olimpijskih igara u dresu Jugoslavije, isto toliko sa Svjetskih prvenstava, Eurobasketa i Univerzijade te mitsko srebro u Barceloni 1992. godine s Hrvatskom. U košarkašku Kuću slavnih primljen je 2002. godine, a sportski svijet divit će mu se zauvijek.

Također, ove je godine na Zrinjevcu postavljena izložba za 30. obljetnicu Draženove smrti gdje zainteresirani mogu dobiti dublji pogled u njegovu ostavštinu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr