Marko Livaja napustio tabor reprezentacije: 'Bio bih samo smetnja ekipe'

Marko Livaja napustio tabor i neće se natjecati za završni Lige nacija, turnir reprezentativaca objavio je Hrvatski nogometni savez na svojim službenim stranicama.

HNS dodaje kako je Livaja odluku donio zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem. Obojica su se složila da je incident s treninga na Rujevici na kojem je Hajdukova zvijezda doživjela vrijeđanje od strane navijača ostavio trag na njemu.

“Iznimno mi je žao da je došlo do ovoga i da je neprihvatljivo ponašanje nekoliko pojedinaca rezultiralo time da izgubimo važnog igrača za ovo natjecanje. Razumijem Marka i težinu situacije u kojoj se našao te poštujem da se nakon svega napisanog i doživljenog ne osjećam spremnim sudjelovati na završnici Ligenacije. Marko ostaje u našim planovima za dalje, a naši ciljevi na završnici Ligenacije ostaju isti”, izjavio je Dalić.

“Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipe koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, jer sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član”, dodao je Livaja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr