Messi je odlučio gdje će nastaviti karijeru. Ne ide ni u Arabiju ni Barcelonu, već u Inter Miami

Čim je postalo službeno da će Lionel Messi koncem ove sezone završiti svoj staž u Paris Saint-Germainu, počela su nagađanja gdje će se nastaviti svoj nogometni put. Odmah su se nizale moguće destinacije, od MLS-a, Saudijske Arabije te čak i mogućeg povratka u Barcelonu. Od potonjeg, izgleda, ipak neće biti ništa, jer se odlučio za skok preko bare, barem ako je za suditi nakon njegovog današnjeg intervjua.

Dao ga je španjolskom dnevnom listu Svijet sporta, u kojem je otkrio da će njegova iduća momčad biti Između Miami. Franšiza je ono što je osnovano prije tek nešto više od pet godina, a jedan od tri vlasnika je i legendarni David Beckhamkoji obnaša i predsjedničku funkciju.

“Bio sam vrlo uzbuđen zbog mogućeg povratka u Barçu, ali nakon svega što sam doživio prije dvije godine i onakvog rastnka, nisam želio ponovno biti u istoj situaciji. Odnosno, nisam htio čekati da vidim što će se dogoditi i tako predati svoju budućnost u tuđe ruke”, rekao je o tome zašto se ipak neće vratiti na Camp Nou.

“Čuo sam da su morali prodavati igrače ili im snižavati plaće. Nisam želio prolaziti kroz to, niti imati kakve veze s takvim postupcima. Odlučio sam da idem u Miami. Još nisam 100 posto završio taj posao, nedostaju još samo neke formalnosti, ali smo odlučili krenuti tim putem. Ionako sam želio napustiti Europu, maknuti se iz fokusa i više se baviti svojom obitelji”, dodao je na kraju.

Potvrda je ubrzo stigla i iz redova momčadi s Floridea, koja je kratkim videom na društvenim mrežama najavila ubrzanje predstavljanja argentinske virtuoze…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr