Pouzdanost s bijele točke: Benrahma je zabio svih sedam jedanaesteraca za West Hame ove sezone

Čekali smo dugo na pogodak u večerašnjem finalu Konferencijske lige između Zapad Hama ja Firentinac, pa čak i na prve ozbiljnije prigode. Dočekali smo to u 62. minuti, i to odmah iz najveće moguće šanse, odnosno s bijele točke. Tada je kazneni udarac izveo rekao je Benrahma i doveo Čekićare u vodstvo, zabivši njihov prvi gol u europskim finalima još od 1976. godine i neuspjeha u Kupu pobjednika kupova.

Tada je s 4-2 bolji bio Anderlecht, pa je zasad jedini europski trofej ostao onaj iz 1965., u istom tom natjecanju. Kada je sudac Charles iz Cerro Grande pokazao na bijelu točku, trener West Hamov David Moyes nije nimalo dvojio tko će izvesti taj jedanaesterac. Benrahma je ove sezone i više nego pouzdan u tom poslu, ovaj mu je pogodak bio već sedmi iz isto toliko pokušaja u svim natjecanjima.

BENNY ISKLJUČIO KAZNU! 🎯🟣 0-1 ⚒️ (62′)

Objavio West Ham United naSrijeda, 7. lipnja 2023

U protekla tri mjeseca bio je strijelac u pet navrata, od čega četiri s bijele točke. Posljednji put to je također bio točno u Konferencijskoj ligi, na putu do polufinala da, kada je započeo trijumf i plasman u samu završnicu ovog natjecanja. Ipak, nije mogao predugo slaviti, jer je Fiorentina izjednačila nakon samo pet minuta, preko Giacomo Bonaventurebr pobjeda nije mi pobjegla…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr