Messi-manija se nastavlja: sve Interove utakmice ove sezone su rasprodane, a kod kuće iu gostima

Koliko će god Lionel Messi zaraditi od svog dolaska u Između Miami i MLS općenito, od početka je bilo jasno kako će od tog posla najviše profitirati nogomet u SAD-u. Broj Interovih pratitelja na društvenim mrežama višestruko se povećao, dok je sama vrijednost franšize porasla najmanje za dva puta, a tendencija rasta se ne zaustavlja.

Gotovo odmah su rasprodane sve ulaznice za Messijev planirani debi u novom dresu, koji bi se trebao zbiti sredinom srpnja. Tada će njegov sastav na domaćem terenu na Floridi dočekati Plavi križ, u sklopu natjecanja za meksičke i američke momčadi. Karte za taj dvoboj sada se mogu pronaći samo na crnom tržištu, gdje im je cijena od početnih 29 dolara skočila na preko 700 dolara u pretprodaji, odnosno za 25 puta.

Očito je da su nogometni zaljubljenici u SAD-u sjajno reagirali na Messijev dolazak u njihovu ligu, jer tamošnji mediji prenose da su već sada rasprodane sve Interove utakmice do kraja aktualne sezone. I to ne samo domaće, već i one u gostima, a odnosi se na završnih 12 kola u ovom izdanju MLS-a, koja su na rasporedu nakon kratke ljetne stanke, odnosno zakazane su nakon planiranog Messijevog debija u srpnju.

I tu je već krenula preprodaja na crnom tržištu, gdje su cijene karata u rasponu od 300 pa čak do 3.500 dolara, ovisno o utakmici u tom sektoru u gledalištu unutar pojedinih stadiona. Sjajna je to najava idućeg Svjetskog prvenstva, koje će se 2026. uz Kanadu i Meksiko također održati u SAD-u, pa će Messi kao kapetan aktualnog osvajača sigurno znatno pridonijeti popularizaciji ovog sporta među Amerikancima…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr