Prosinečki na predstavljanju: 'Rudeš ima viziju, svi ga obožavaju. Nisam došao jer smo si dobro'

U pomalo iznenađujućem raspletu događaja, Robert Prosinečki postao je novi Rudešov trener. Vodit će tu momčad u njenoj povratničkoj sezoni u HNL-u, u društvu nekadašnjih suigrača Silvija Marića na mjestu sportskog direktora tj Josipa Šimunića kao predsjednika. Danas je on i predstavljen u klupskim prostorijama, najavivši planove za budućnost i razlog dolaska na zapad Zagreba.

“Sretan sam što sam mogao doći, zato što su tu ljudi s kojima sam igrao i koji imaju velike planove s klubom. Nije čudno da se priča da su oni nešto sasvim drugo. Čast mi je što sam tu, koliko god to netko čudno gledao. Nisam došao samo zato što smo dobro pa ću ja doći ovdje i kao nešto raditi; ovo je klub koji ima viziju, što meni odgovara, ai svi obožavaju ovaj klub”, rekao je Prosinečki na predstavljanju.

Bit će to njegov osmi samostalni posao u trenerskoj karijeri, ali prvi nakon devet mjeseci i ružnog rastanka s Olimpija iz Ljubljane.

“Ne bježim od toga da dugo nisam radio, meni je ovo isto prilika za dokazivanje. Želimo biti stabilan prvoligaš i stvarati igrače, a željeli bismo i što prije igrati na našem stadionu, nadam se da će to prepoznati iu gradu. U klubu rade 24 sata da bismo bili kompetentni u HNL-u, i bili hit kao Varaždin ili Istra 1961. Ima tu puno mogućnosti, no bitna je prijateljska baza, pa vjerujem da možemo napraviti rezultat”, dodaje.

Fotogalerija zadnjeg kola 02.06. i dodjele pehara PRVAKA 22/23.😎🥇🏆Fotografije by: Dražen Patarčić #Jersmototalnodrukčijioddrugih #prvaliganijesan #IdešzaRudeš

Objavio NK Rudeš naČetvrtak, 8. lipnja 2023

Na kraju se okupljenima još jednom obratio i predsjednik Šimunić, izrazivši i ponovivši želju za igranjem domaćih utakmica baš u Rudešu, a ne Kranjčevićevoj ili eventualno Maksimiru.

“Htio bih samo zamoliti ljude iz Grada da nam pomognu i omoguće da što prije ovdje možemo imati uvjete za igranje u HNL-u. Mi to želimo napraviti, ali ne možemo bez Grada. Sad će se graditi u Kranjčevićevoj, no voljeli bismo da se možemo igrati u našem domu. Treba nam samo podrška gradskih čelnika”, zaključio je Šimunić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr