Taj će braniti do šezdesete: Petr Čech ne odustaje od hokeja, sada će čuvati mrežu u Oxfordu

Legendarni Petr Čeh nije samo odličan vratar, već i prilično osebujan tip; osim sviranja bubnjeva, veliki hobi mu je i hokej na ledu pa se nakon završetka nogometne karijere odmah posvetio onoj s palicom. Naravno, u tom je sportu odabrao istu ulogu kakvu je imao i na zelenom terenu.

Glasoviti češki vratar tako je od 2019. do 2022. godine nastupao u Guildford Phoenixuekipi iz četvrtog razreda britanskog hokeja, a lani je otišao jedan rang gore pa je igrao za Chelmsford Chieftainse. Imao je i zapažene nastupe; U svom debiju za Phoenix Čech je sačuvao mrežu i zabilježio ključnu obranu u posljednjim trenucima utakmice, a odradio je i nekoliko treninga s Chicago Blackhawksima iz NHL-a, što je zasigurno najveća čast za jednog amaterskog hokejaša.

Ikona Chelseaja ne odustaje pa je sada potpisala i novi ugovor; sljedeće sezone nastupat će za još jednog trećeligaša, Oxford City Starseza koje već nastupaju neki njegovi bivši hokejaški suigrači.

“Znali smo da je Petar prošle sezone tražio momčad, ali tada smo bili popunjeni na poziciji vratara i stranaca”, izjavio je Shane Moore, direktor Oxfordove momčadi. “Sada kada smo znali da je slobodan, bila je to prilika koju smo željeli iskoristiti. Neće samo naša momčad prosperirati od Petrovog dolaska; radujem se pozitivnom utjecaju koji će njegov potpis imati na našu cjelokupnu zajednicu i sport kao takav.”

Podsjećamo, Čeh je nakon završetka igračke karijere, uz hokej, obnašao i tehničku funkciju na Stamford Bridgeu, u sezoni 2020./21. Bio je hitno pojačanje Chelseajeve U-23 momčadi kao vratar. Klub je napustio po dolasku Todda Boehlyja tako da sada može igrati hokej koliko hoće…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr