Rasplet Serie A: Verona ostaje, Spezia ispada, ulazi Ranierijev Cagliari golom u sudačku nadogradnju

Slavi se večeras na sjeveru Italije, a bome i na Sardiniji. Ova luda sezona Serie A protekla je na još jedan tjedan duže od ostalih liga Petice jer smo imali majstoricu za ostanak u ligi, a istovremeno i finale igranja Serie B za promociju.

Talijani zaista imaju posebna pravila pa su tako Začiniti ja Verona završile sezonu na 17. i 18. mjestu s jednakim brojem bodova. Nije tu više važna ni gol-razlika ni međusobni omjer, već pravila nalažu da se treba odigrati majstorica za ostanak.

Bilo je to u Speziji, koja je domaćima zaslužila nešto bolji omjer utakmice u regularnom dijelu, ali ni to nije pomoglo jer je Verona u prvom poluvremenu zabila tri gola, preživjela penal bez igrača i promašen jedanaesterac. u drugom i na kraju pobijedio 3-1.za ostanak.

Vrlo brzo su stvari krenule na mlin gostiju. U petoj minuti David Faraoni potegnuo je iz daljine, a lopta se uz dosta sreće od bloka odbila u mrežu prevarivši i golmana. Ne, 10 minuta kasnije Spezia je izjednačila preko Ethan Ampadua.

Ludo prvo poluvrijeme ipak je zaključio Cyril Ngonge koji je zabio u 26. pa u 38. te je s dva krasna gola poveo Veronu prema teško izabranom ostanku.

U drugom dijelu Faraoni je zaigrao ulogu Luisa Suarez pa je rukom u 68. minuti obranio siguran gol. Epilog je isti: crveni karton, ali Lorenzo Montipo brani udarac s bijele točke M’Bali Nzoli i tako drži Veronu na dvije prednosti.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa Spezia nakon tri sezone napušta elitno društvo, a tamo se nakon godine dana izbivanja vraća Cagliari. Nije ni u Bari moglo bez velike drame, a sve je razriješeno u samoj nadoknadi.

Prva utakmica završila je 1-1, a Bariju je remi bio dovoljan za prolazak na račun pravila prema kojemu u slučaju neriješenog rezultata dalje ide bolje plasirana momčad iz regularnog dijela sezone. Međutim, nije bilo potrebno jer Leonardo Pavletti34-godišnji veteran natrčao je na sjajan ubačaj Gabriele Zappe te je iz blizine na drugoj stativi pogodio za veliko slavlje.

Claudio Ranieri tako je uspio u poslu kojeg se latio i vratio je momčad sa Sardinije u društvo najboljih. U uzvratu ipak nije pomogao Marko Rog koji je susret odgledao s klupe.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr