Ako je vjerovati Fabriziju Romanu, Barcelona je za pet milijuna eura dovela talenta iz — Kustošije

Fabricije Rimljanin bacio je još jednu ekskluzivu, dodao je “Evo nas” i znamo da je tako Barcelona dogovorio transfer mladog, perspektivnog stopera. I ne bi tu bilo ništa čudno da nije riječi iz Michael Fayeuigraču Kustošije.

18-godišnji Senegalca Andy Bara na zimu je doveo na zagrebački zapad i izgleda da će ga brzo preprodati jer uvijek pouzdani Romano javlja kako je transfer dogovoren. Odšteta bi trebala iznositi pet milijuna eura uz bonus, što je, ovako na prvu, uvjerljivo najveći transfer iz hrvatskih niželigaša ikad.

Faye očito voli ogroman talent i već ima 10 nastupa za senegalsku U-17 reprezentaciju, a povezivalo ga je Borussijom Dortmund the Chelseajem. Krenuo je ovaj mladić u rodnom Senegalu, u Diambars FC te je, kako kažu neki napisi od ovog proljeća, već bio na putu za Marseille koji ga je zapazio.

🚨🔵🔴 | 𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕𝐄: 𝐌𝐢𝐤𝐚𝐲𝐢𝐥 𝐅𝐚𝐲𝐞Barcelona je spremna potpisati talentiranog srednjeg braniča Mikayila Fayea za 5 milijuna eura od NK…

Objavio Fabricije Rimljanin naNedjelja, 11. lipnja 2023

Tu je, kažu, uskočio Bara i doveo ga u Kustošiju da dohvati formu u polusezoni na europskom kontinentu, a očito je riječ o vrlo dobrom poslu kad ga se odmah može preprodati za takvu cijenu. Već u travnju o njemu je u superlativima govorio Samir Toplak kad su Barcelonini skauti i pratili Fayeu uživo.

“Mali nije dobar, fenomenalan je”, kazao je Toplak tada za Indeks. “On je došao da ode. Pogledajte na YouTubeu snimke utakmica reprezentacije Senegala pa pogledajte o kakvom ćete se igraču radi. Zvijer, a ne igrač. Ono što moram napomenuti je da kod mene igra s pola snage. Nije prošao pripreme i Kustošija mu je poligon za dalje, a što znači dalje, mogu se samo nagađati.”

Očito je Toplak iz prve ruke vidio i pogodio o kakvom se igraču radi pa ga je u sastav uvrstio 14 puta, a ovaj mu se vratio golom i asistencijom iako se radio o stoperu. Bara i ekipa su napravili posao pa ostaje tek za vidjeti, ili to možda nikad nećemo saznati, kako se ova lijepa odšteta dijeli između odličnog kluba, igrača i agenta. Ne, na papiru će uvijek ostati zapisano da je jedna Kustošija s dna Prve NL prodala igrača za par milijuna u velikoj Barceloni…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr