Svečarski i na Stanovima: Suba se i tu oprostio, ali Karlovac je slavio u zahvali za Drugu NL

Nakon višetjedne trakavice i natezanja HNK Zadra, Zagore i HNS-a oko toga tko ima licencu i pravo s Juga igrati kvalifikacije za Drugu NL, napokon su Zadrani i izašli na teren. Zagora je osvojila 3. NL Jug, ali Savez nije dao licencu pa su u kvalifikacije upali Zadrani.

Njih je ždrijeb spojio s prvakom Centra, nogometašima Karlovca pa je prvi susret ovog razigravanja odigran na Stanovima. Bilo je i tamo svečarski jer Danijel Subašić na svojoj je turi oprostaja nakon Poljuda i Višnjika odradio i Stanove.

Srebrni Vatreni započeo je karijeru u Zadru i ovu novu inačicu zadarskog kluba upriličila mu je oproštaj pa je odnedavno umirovljeni vratar izašao na travnjak prije početka susreta te je dobio prigodne poklone.

A osim Sube, na terenu je sve vrvjelo od legendi i ikona. Tako su se ikone našle na klubovima ovih kultnih HNL klubova Dragan Blatnjak ja Igor Pamića Karlovčani su na kraju slavili 2-1 preokretom u drugom poluvremenu.

Igor Banović doveo je Zadrane u vodstvo u 32. minuti, ali u prvim sekundama drugog dijela izjednačila je još jedna ikona HNL-a. Goran Paracki veteranske dane krati igranjem u Karlovcu i postigao je pogodak koji će svakako pomoći momčadi da se ugura u viši rang.

Postigao je konačnih 2-1 Ivan Matiaž pa Karlovac ima ogromnu prednost uoči uzvrata koji igra sljedeći vikend. Naime, i prije dvomeča Karlovac je kvalitetom i renomeom bio veliki favorit, a sad je riješio i teži dio posla.

Inače, u izboru za popunu trećeg ranga hrvatskog nogometa imamo tri para. Zagorec iz Krapine i Vrat u prvom susretu odigrali su se bez golova, a još se sastaju Slavonija iz Požege i Radnik iz Križevaca.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr