Ako nekoga zanima, Partizan je skoro dobio 22 poena prednosti na otvaranju finala ABA lige

Za one koji prate isključivo hrvatske klubove sezona ABA lige odavno je završena, ali večeras je u Beogradu započela njezina finalna serija. Partizanski dočekao je Crvenu zvezdu u Štark Areni i slavio 88-80, a dominirao je cijelu utakmicu i imao puno veću prednost koju je na kraju ispustio.

Parni valjak je odmah počeo gnječiti suparnike ispod sebe pa je fenomenalnom šuterskom predstavom u prvoj četvrtini u jednom trenutku imao i plus 13, no Zvezda je uspjela smanjiti mini-seriju 5-0 na kraju otvarajuće dionice susreta. Ipak, Partizan je nastavio nemilosrdnim ritmom pa je na poluvrijeme otišao s golemih 20 razlike (najveće vodstvo bilo je 22), a imao je bolju realizaciju šuta za tri nego pokušaja za dva poena, što dovoljno govori o šuterskoj raspoloženosti.

Ipak, u drugom poluvremenu svjedočili smo Zvezdinu povratku; ljuti Partizanovi rivali smanjili su se na minus 10 krajem treće četvrtine i onda pola minute prije kraja došli do samo pet poena zaostatka tricom Benjamin Bentila, ali crno-bijeli ipak nisu prosuli pobjedu. Možda su neki od njihovih navijača već počeli razmišljati o onom scenariju iz četvrtfinalne serije Eurolige kada su imali 18 poena protiv Stvaran i na kraju je propustio Final Four, ali ovaj put finala bio je otvoreno uspješan.

Zach LeDay uvalio je 24 poena Zvezdi, Kevin Punter zaustavio se na 19, a najbolji gostujući strijelac bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena. Facundo Campazzo ostvario je double-double učinak s 15 poena i 10 asistencija. Drugi ogled rasporeda je u četvrtak, a serija se igra na tri pobjede.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr