Virgile, otkud crpiš inspiraciju za izjave? Van Dijk je pohvalio Gvardiola i kazao da mora ostati ponizan

Nizozemska sutra nastupa u polufinalu Lige nacije na domaćem terenu. U Rotterdam stiže Hrvatskaosvajač dvije medalje s protekla dva Svjetska prvenstva, a Oranje se nada kako će doći do dobrih rezultata pred svojim navijačima.

Virgil van Dyketrofej Liverpoolov stoper, stoga je porazgovarao s hrvatskim medijima i otkrio im svoja razmišljanja o Vatrenima. Utakmicu je najavio za Dnevnik Nove TV. Koliko visoko mišljenje ima o Hrvatskoj?

“Vrlo visoko”, kazao je. “To je ekipa koju je teško pobijediti i bit će iznimno teško sutra. Ali, mi smo dobra momčad s dobrim igračima, imamo dobar plan i moramo biti spremni za borbu. Ovo je polufinale pa tako da shvaćamo da moramo dati sve od sebe.”

Dao je i svoj komentar o Luki Modriću. Kaže, kao i njegov izbornik Ronald Koemanda se fokus treba prebaciti na čitavu hrvatsku momčad.

“Nije ovdje samo riječ o njemu”, poručio je Van Dijk. “Ali ako ćemo pričati o njemu, on je sigurno jedan od najboljih veznjaka svijeta u posljednjih nekoliko godina. Imamo, ogromno poštovanje prema njemu i onome što je postigao, ali sutra se igra utakmica 11 na 11 i svatko od nas mora napraviti svoj dio da ih spriječimo da zabijemo, spriječimo u onome u čemu su dobri i pokušamo pobijediti. Očigledno da igrači poput Modrića mogu napraviti razliku i toga smo svjesni.”

Nizozemca su upitali što misli o Joško Guardiola, Leipzigovu stoperu koji zbog ozljede trbušnog zida neće biti na raspolaganju za sutrašnju utakmicu. Neki tvrde da je on novi Van Dijk…

“Ma ne, on je svoj”, nasmijao se Liverpoolov branič. “Napreduje dobro i pred njim je svijetla budućnost. Očigledno je da će njegov izostanak biti udarac za Hrvatsku sutra. On mora samo ostati ponizan, nastaviti raditi, nastaviti napredovati i biti svoj. Svatko je unikatan, on mora ostati svoj i on to zna. Nitko ne može predvidjeti budućnost, svašta se može dogoditi, ali on ima puno kvalitete da napravi korak dalje. Tako da mu želim sve najbolje pa ćemo vidjeti što će biti.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr