Naravno da je i Modrić dao komentar na Livaju: 'To je prošlost i ne treba se više vraćati na to'

Hrvatska sutra igra važnu polufinalnu utakmicu UEFA Lige nacija s Nizozemskoma posljednja razmišljanja prije tog susreta podijelio je kapetan Luka Modrić. Realov veznjak porazgovarao je s Novom TV.

Radujemo se, teška utakmica pred njihovim navijačima, počeo je Modrić. “Naših će biti puno i sigurno ćemo ih osjetiti i bit će nam od pomoći. Nizozemska je odlična reprezentacija u usponu, dosta mlada momčad, vrlo talentirana. Ako moram nekoga izdvojiti, ja bih Od Jonge od koje sve polazi. To je najveća snaga, iako imaju i druge vrhunske igrače. Dosta brza ekipa, očekuje nas jako teška utakmica.”

Kada bi Hrvatska ovo osvojila, koliko bi to bio značajan trofej za Modrića?

“Teško mi je u ovom trenutku prisjetiti svega, ali bilo bi u vrhu svih mojih ostvarenja”, priznao je. “Ovo natjecanje je po meni jako dobro, u početku baš nismo bili presretni s time. Nismo krenuli najbolje, ali pobijedili smo veliku Francusku u Parizu, Dansku, Austriju. To dosta govori o našoj kvaliteti, o našim igrama. Ako Bog da, da uspijemo osvojiti, taj bi trofej bio u vrhu.”

Modrića su upitali i što misle o cijeloj zavrzlami koja se dogodila s vrijeđanjem Kad Livaje i njegov odlazak iz reprezentacije.

– Iskreno, šteta što se to dogodilo – rekao je kapetan. “Prošlo je već 10-ak dana, nema smisla vraćati se na tu temu. Naš fokus je i mora biti na sutrašnjoj utakmici, ovim drugim stvarima… To je prošlost i ne bismo se trebali vratiti na to i pričati o tome.”

Na današnjoj je presici obznanio kako je donio odluku o budućnosti u reprezentaciji, no nije otkrio hoće li se nastaviti ili je napušta.

“Svaka odluka oko reprezentacije nije lagana”, napomenuo je. “To je nešto posebno. Nema veće stvari i časti, svaka odluka koja se donosi u vezi reprezentacije nije laka. Vidjet ćemo, možda neće biti odmah nakon, vjerojatno ćete me pitati odmah kad završi ove utakmice kakva je odluka. Imam ideju što i kako, ali trebam vidjeti i odlučiti sam sa sobom, s obitelji i onda će se odluka donijeti.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr