Nije vam dosta američke košarke? Postoji i WNBA gdje je naša Ivana Dojkić sinoć igrala jako dobro

Za one koji su neutješni nakon završetka NBA lige i imaju neutješan rad za još američke košarke imamo rješenje. Preko ljeta igra se i ženska inačica, WNBA liga, a tu od ove sezone i Hrvatska ima svoju predstavnicu u liku i djelu Ivane Dojkić.

25-godišnja razigravačica rodom iz Poreča u posljednjih nekoliko godina doživjela je strelovit uspon u karijeri pa je tako od Trešnjevke, Novog Zagreba ja Celja dogurala prvo do mađarskog Szekszárda godišnje Snaga Bolognea od ovog ljeta je iu WNBA te je nakon toga postala tek treća Hrvatica u najjačoj ligi svijeta Vedrane Grgin ja Koraljke Hlede.

Prava na nju ima franšizu Oluja u Seattleu, a Ivana je u dosadašnjih osam utakmica sezone nastupila u šest. Seattle baš i ne ide dobro te je u početku na omjeru 2-6, ali u ostvarivanju druge pobjede u sezoni Dojkić je odigrao odlično.

Ivana se polako privikava na najjaču žensku ligu na svijetu pa je već u drugoj utakmici ubacila 10 poena. Ovaj put u slavlju 83-69 gotovo Feniks Merkur na parketu je proveo nešto manje od 28 minuta i ubacio tri trice za 14 poena uz četiri asistencije.

Inače, za momčad Phoenixa nastupa i Brittney Griner koja je postala poznata ne baš po košarci. Ova američka košarkašica našla se usred diplomatskog skandala kad je zbog ulja s tragovima marihuane uhićena u Rusiji, a na kraju je vlada SAD-a za nju organizirala razmjenu zatvorenika za Viktora Boutaruskog švercera oružjem te je napokon puštena nakon 10 mjeseci u zatočeništvu.

Prvi izbor drafta 2013. tako se polako vraća u pogon, a ova osmerostruka Sve zvijezde igračica, prvakinja 2014. i dva puta najbolja strijelkinja lige nije sinoć imala svoju večer pa je ubacila tek dva poena.

Tako Ivana već na početku svoje mlade karijere može reći da je nadigrala veliku svjetsku zvijezdu, a ono pravo tek slijedi jer u sljedećem kolu Seattle igra protiv Pristup Las Vegasuglavni favorit za titulu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr