Genijalni Ronald Koeman: Zadnja dva hrvatska gola ne brojim jer su pali u produžecima

Nizozemska je sinoć doživjela poraz u polufinalu Lige nacija protiv Hrvatske koji se pokazao poprilično značajnim; Oranje je izgubilo 4-2 poslije produžetaka i tako pokleknulo na De Kuipu poslije nevjerojatne 23 godine, a Vatreni su prekinuli još nekoliko pozitivnih nizova igrača u narančastim haljinama.

Izbornik Ronald Koeman zato, ali i zbog činjenice da je u prve tri utakmice novog mandata upisao dva poraza uz četiri primljena gola, mogao je računati na škakljiva pitanja nizozemskih novinara. Stigli su, s jednako zanimljivim odgovorima.

“Želiš igrati finale i to ti na kraju ne upali”, rekao je za br. “Naravno da si onda mrzovoljan. Mislim da nismo dobro pristupili u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme je bilo i više nego dobro, drugo nije. Hrvatski vezni red tada je uspostavio kontrolu i bilo nam je teško.”

Novinar mu je rekao da analitičari smatraju da je bilo bolje nego u ožujku, ali opet se piše poraz…

“Ne znam što analitičari očekuju”, uzvratio je Koeman. “Trebali smo potpuno rasturiti Hrvatsku? Treću svjetsku reprezentaciju? Bilo je puno dobrih stvari. Na kraju nismo uspjeli, ali sam sretan zbog poboljšanja koje smo prezentirali. Nastavimo s time. Nemojte ignorirati dobre stvari. Nakon penala vidjelo se da igramo s ekipom koja je već dugo na okupu. S razlogom je treća na svijetu. To su večeras pokazali i nije nam bilo lako. Napravili smo sve što smo mogli, ali u pojedinim trenucima bili smo nespretni. Oni nisu. To je bila razlika večeras.”

Razgovor sa Ziggo Sports također je prošao u sličnom raspoloženju, pišu Nizozemci. Ondje je prokomentirao činjenicu da je reprezentacija opet primila četiri gola…

“Da, to se mora poboljšati”, složio ali potom dao zanimljiv komentar: “Ne računam posljednja dva hrvatska gola jer smo ih primili u produžecima kad se riskira. To je razlika.”

Ha dobro, Ronalde, onda se ne broji ni onaj gol za 2-2, kad je već pao u šestoj minuti sudačke nadoknade, tada se isto preuzima rizik. Ili nemoj brojiti penale, pa se onda još piše i pobjeda 2-1…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr